Jackson tror han blir frikjent

Venter på juryens kjennelse.

(Dagbladet.no) På fredag var den måneder-lange rettssaken mot popkongen Michael Jackson over. Både aktor og forsvarerne holdt sine innlegg, før juryen trakk seg tilbake i knappe to timer for å begynne drøftingen av bevisene. Deretter ble det erklært helgefri.

Jackson og familien måtte dermed tilbringe helga i uvisse om utfallet av saken. Det samme måtte familien til gutten som sier at superstjernen begikk overgrep mot ham.

Juryen samlet

I dag er juryen samlet for tredje gang for å gå gjennom tiltalelista med de ti punktene Jackson skal ha forbrutt seg mot.

Utenfor rettssalen har Jacko-fansen samlet seg. De danser til låtene hans, synger fra hitene og bærer plakater om at han må frikjennes. Andre bærer plakater om at de som misbruker barn, må straffes. I det øyeblikket en dom eller frikjennelse kommer, vil det bryte ut hysteriske tilstander.

Noen har kommet fra Europa for å være til stede når dommen faller. En 37-åring sier til AP at han har reist gjennom hele Europa tidligere for å se Jackson.

- Dette er en global greie, sier han om fansen som tilber popstjernen utenfor rettsbygningen.

- Noen av disse folkene har jeg ikke sett på fem år.

Jackson tror han blir frikjent

Andre har dratt ut til Neverland og bedt for Jackson.

- Takk Gud for seieren. Djevelen vil bli overvunnet, sa 24 år gamle Goward Horton som ledet bønnen i går.

Det vil være en ambulanse tilgjengelig ved rettssalen når dommen blir avsagt, ifølge CNN. Grunnen er imidlertid først og fremst at det forventes kaos og mange mennesker og at myndighetene derfor ønsker å være forberedt på at noen kan trenge akutt helsehjelp.

Tror på rettferdighet

Selv er Michael Jackson ikke til stede. I stedet sendte han familievennen og pastoren Jesse Jackson til Santa Barbara for å oppdatere de fremmøte og pressen på hvordan han har det mens han venter på at åtte kvinner og fire menn skal avgjøre fremtida hans.

- Han har stor tillit til at juryen skal være rettferdig, sier Jesse Jackson. Han sier at popstjernen venter i spenning på dommen, men at han tror han blir frikjent.

Jackson tilbringer ventetiden på Neverland sammen med familien. To ganger har han vært på sykehus den siste uka, blant annet på grunn av dårlig rygg.