Jackson truer Elvis-formuen

LONDON (Dagbladet): Lisa Marie Presley blir 30 år på søndag, og skal da overta imperiet bygd på farens utrolige popularitet. Det var Lisa Maries mor Priscilla som i sin tid sikret familiens formue. Problemet som nå truer familiesamholdet heter Michael Jackson.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Michael Jackson har lenge vært på jakt etter rettighetene til Elvis' musikk, men han er vist «vinterveien» av Priscilla Presley.

Ville kjøpe

Mamma Priscilla var imot at datteren skulle gifte seg med Michael Jackson, og hun hadde betenkeligheter mot å hjelpe ham med å bygge opp igjen karrieren etter beskyldningene om misbruk av mindreårige barn.

To ganger forsøkte Michael Jackson å kjøpe rettighetene til Elvis Presleys musikk av familiestiftelsen. Han fikk sin daværende kone Lisa Marie til å komme med forslaget om å selge rettighetene, men Priscilla avviste forslagene begge gangene.

Michael Jackson tjener 230 millioner kroner hvert eneste år på å eie rettighetene til andre stjerners musikk, og det ville vært litt av en triumf for ham å få tak i Kongens musikk.

Enorme summer

Krangelen innenfor Presley-familien handler om store penger, og alt er i realiteten skapt av Priscilla Presley. Da hun overtok driften av stiftelsen i 1979, var nesten hele Elivis' formue tapt. Uten henne ville driften av Graceland slukt resten av verdiene på tre fattige år. Men Priscilla åpnet dørene til Graceland, ga ut plater på nytt og fikk sving på finansene. Nå er stiftelsen god for fem milliarder kroner.

Priscilla Presley frykter at datteren forsatt lar seg dominere av Michael Jackson, og at musikken blir solgt til hans selskap kort tid etter at Lisa Marie har overtatt kontrollen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer