Jackson venter på dommen

På mandag samles juryen igjen.

Denne helga er tilsynelatende blant de tyngste i Michael Jacksons liv. Aktorat og forsvarere har holdt sine avsluttende innlegg i retten etter en maratonrettssak som har bltit fulgt over hele verden. Juryen, som består av åtte kvinner og fire menn, samlet seg og begynte å vurdere bevisene de er blitt forelagt i løpet av de siste månedene.

Etter bare to timer dro juryen hver til sitt for helga. Men på mandag samles juryen igjen, og allerede i løpet av få dager kan dommen foreligge. Det ventes at jurymedlemmene vil sitte sammen i seks timer hver dag inntil de har tatt en avgjørelse.

Skyldig eller uskyldig?

Michael Jackson er tiltalt for å ha begått overgrep mot en ung gutt. Han er også tiltalt for å ha skjenket alkohol til mindreårige, for å ha holdt en familie fanget på Neverland mot sin vilje og for flere andre lovbrudd.

Jackson har nektet skyld på alle de ti tiltalepunktene. Hvis han likevel blir funnet skyldig i alle punktene, risikerer popkongen 20 års fengsel.

Forsvarer Thomas Mesereau avsluttet sitt innlegg med å si at gutten som har påstått at Jackson forgrep seg på ham, ikke har troverdighet, og at familien bare er ute etter penger.

- Hvorfor startet de denne saken mot min klient? Fordi han er en megakjendis, slo Mesereau fast.

- De håper at de kommer unna med det.

Jackson venter på dommen

En misbruker

Aktoratet på sin side fremstilte Jackson som en pedofil som har forgrepet seg på flere barn. Aktor Ron Zonen sa at «noe fryktelig ulovlig» skjedde på ranchen Neverland i 2003 da den unge gutten og familien hans flyttet inn hos Jackson. Gutten har flere ganger nektet for at det skjedde noe seksuelt mellom ham og popstjernen, men i retten fortalte han om masturbasjon, alkohol og bruk av pornografi.

Til sammen har rundt femti vitner stått i vitneboksen, inkludert guttens mor, tidligere lærere, ansatte på Neverland og barnestjernen Macaulay Culkin.

Culkin kalte anklagene mot Jackson, som han har kjent i mange år, for absolutt latterlige. Jacksons eks-kone Debbie Rowe vitnet også for aktoratet, men kom ikke med beskyldninger mot eksmannen, som hun har to barn med.

Sendes direkte

Rettssaken har blitt avholdt under stort medieoppbud. Nå har dommer Rodney Melville bestemt at dommen skal leses opp på direkten foran mikrofoner og kamera. Årsaken er den store offentlige interessen saken har.

Dermed må Jackson belage seg på at hele verden følger med når han blir kjent skyldig eller uskyldig. Familien vil være med ham i retten. Observatører tror at det vil skje allerede i løpet av uka.