Jacksons forsvarere vil ha ny sak

Michael Jacksons advokater beskylder aktor og etterforskere i saken mot ham for å drive et personlig hevntokt. De krever ny rettssak.

I et 47-siders dokument offentliggjort av retten i Santa Barbara i natt norsk tid, legger Jacksons fire stjerneadvokater fram hans forsvar.

Her hevder de at aktor og etterforskere er forutinntatt.

Thomas Sneddon, som leder påtalemyndighetens sak mot Jackson, beskyldes for å ha drevet et personlig hevntokt mot ham fra 1993, da superstjernen første gang ble beskyldt for seksuelt misbruk av barn.

Myndighetene beskyldes også for å trakassere vitner til de svarer det forhøreren vil de skal svare, tillate baksnakking av Jackson i retten, slurve med etterforskningsmetodene og dokumentasjonen, og å basere sin sak på tv-programmer og medieomtale.

Martin Bashirs omdiskuterte tv-dokumentar skal ifølge advokatene blitt brukt for å forme både jurymedlemmers og advokaters syn på saken, og statsadvokaten skal ha brukt en tidligere kollega av seg, en navngitt sheriff som var involvert i etterforskningen av den første sex-saken mot Jackson, som mellommann for å lekke detaljer fra saken mot Jackson til til pressen.

14. oktober starter neste runde av saken, en ny offentlig rettshøring der Jackson er nødt til å møte. Denne vil Jacksons advokater ha avlyst, fordi han etter deres mening ikke har mulighet til å få en rettferdig saksgang.

<B>MICHAEL JACKSON:</B> Jackson på vei inn i rettssalen. Nå krever forsvarerne ny sak.