Jacksons forsvarere vil ha ny sak

Michael Jacksons advokater beskylder aktor og etterforskere i saken mot ham for å drive et personlig hevntokt. De krever ny rettssak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I et 47-siders dokument offentliggjort av retten i Santa Barbara i natt norsk tid, legger Jacksons fire stjerneadvokater fram hans forsvar.

Her hevder de at aktor og etterforskere er forutinntatt.

Thomas Sneddon, som leder påtalemyndighetens sak mot Jackson, beskyldes for å ha drevet et personlig hevntokt mot ham fra 1993, da superstjernen første gang ble beskyldt for seksuelt misbruk av barn.

Myndighetene beskyldes også for å trakassere vitner til de svarer det forhøreren vil de skal svare, tillate baksnakking av Jackson i retten, slurve med etterforskningsmetodene og dokumentasjonen, og å basere sin sak på tv-programmer og medieomtale.

Martin Bashirs omdiskuterte tv-dokumentar skal ifølge advokatene blitt brukt for å forme både jurymedlemmers og advokaters syn på saken, og statsadvokaten skal ha brukt en tidligere kollega av seg, en navngitt sheriff som var involvert i etterforskningen av den første sex-saken mot Jackson, som mellommann for å lekke detaljer fra saken mot Jackson til til pressen.

14. oktober starter neste runde av saken, en ny offentlig rettshøring der Jackson er nødt til å møte. Denne vil Jacksons advokater ha avlyst, fordi han etter deres mening ikke har mulighet til å få en rettferdig saksgang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer