Jacob (17) kan være litt impulsiv

- Det er viktigere å ha en spennende jobb enn å tjene penger.

  • Siste låt lasta ned fra nett: . Laster ikke ned så mye. Hører på alt fra Topp20 til rock
  • Favoritt-tv-program: Mac Gyver
  • Favorittplagg: Er veldig glad i sko.
  • Så mye penger bruker jeg i måneden: Bruker opp det jeg tjener. Det varierer fra 1000 til 3000 kroner.
  • Sist forelsket: Jeg er forelsket nå.
  • Meg om fem år: Er kanskje ferdig med å studere. Bor vel på en liten, sliten hybel og har et gigantisk studielån. Har forhåpentligvis kjæreste, men ikke barn.
  • Drømmer om å kline med: Alle de pene jentene.
  • Mine beste og dårligste sider: Den dårligste er at jeg kan være veldig korttenkt. Handler før jeg tenker. Den beste er vel at jeg er snill og omtenksom , og tar vare på de jeg er glad i.
  • Min største helt: Mac Gyver! Det er idolet.
  • Årets Idol-favoritt: Det var synd at Alejandro røyk ut. Men jeg fulgte ikke så nøye med, det morsomste er de innledende rundene der alle driter seg ut.
  • Intervjuet fant sted: På trappa utenfor Kunstindustrimuseet.


  1. Hva gjorde du i går? Gjorde tonnevis med lekser. Måtte bli ferdig med innlevering i kirkehistorie  2. Hvem er vennene dine? Folk fra den gamle skolen min og fra denne. Føler jeg har mange gode venner som støtter meg hvis jeg har det kjipt, og som jeg er glad i.


  3. Hvor pleier dere å være? Hjemme hos folk, på fester – litt forskjellig.  4. Kjenner du noen på den andre siden av byen? Ja, kjenner folk fra både øst og vest.  5. Hva gjorde du i fjor sommer? Var på hytta i Oslofjorden, hos en venn i Arendal og hjemme. Møtte venner og jobba på Il Moro, en kaffebar på Grünerløkka.


  6. Hvis bestevennen din forteller at han/ hun er homofil, hva sier du
  da?
  Så klart at det hadde vært greit. Kanskje det hadde vært litt rart, og at vennskapet ikke hadde blitt helt det samme, men det ville ikke vært noe problem.


  7. Når er det vanlig at ungdommer du kjenner har sex for første
  gang?
  Det er veldig mange som skrøner på seg rundt omkring, så man kan jo ikke være sikker. Men jeg tror rundt 15-16 år. Det er ikke så viktig.


  8. Hvilket yrke ønsker du deg? Vet ikke helt. Et yrke der jeg kan drive med det jeg synes er spennende. Det er viktigere å trives enn å være rik. Men det gjør selvfølgelig ikke noe om man tjener bra heller.

  9. Hvem bor du sammen med? Mamma og pappa, bror og søster.  10. Har du kjæreste? Nei.  11. Det beste med skolen? Det er jo artig å lære noe, men man kan bli veldig lei av det. Så det er vel mest det sosiale.  12. Det verste med skolen? Det er ikke så veldig mye ille. Fransk ...men det er kanskje fordi jeg er litt slapp der.  13. Det beste med å bo i Oslo? At det aldri er langt til noe. Alt er tilgjengelig. Det er mye folk, men samtidig ikke for mange.


  14. Det verste med å vokse opp og bo i Oslo? Opplever ikke så mye negativt der jeg bor. Det er vel en del kriminalitet, men merker ikke noe særlig det. Det er lite i forhold til andre land.


  15. Hvor ofte surfer du på nett? Et par-tre ganger i uka. Sjekker busstider, spiller spill når jeg kjeder meg. Av og til MSN.  16. Hva er dine medievaner? Avis? Radio? TV? Annet? Jeg ser en del på tv. Nyheter og underholdning, er ikke så glad i reality. Leser Aftenposten til frokost.


  17. Hva vil du at Dagbladet skal skrive mer om? Vet ikke, leser ikke Dagbladet så mye. Men foretrekker Dagbladet framfor VG.


  JA OG NEI-SPØRSMÅL:

  18. Har du blitt tilbudt dop? Ja.


  19. Kjenner du noen som bruker dop flere ganger i måneden? Ja.


  20. Bruker flere av vennene dine prevensjon? Ja.  21. Vet du om noen som stjeler i butikker? Nei.


  22. Vet du om noen som går med kniv eller andre våpen? Nei.  23. Tror du mange ungdommer blir utsatt for sexpress? Ja.  24. Vet du om noen ungdommer som har blitt utsatt for vold? Ja.  25. Vet du om noen ungdommer som har blitt utsatt for rasisme? Ja.