MUSIKALSK ROM: Multiinstrumentalisten Jacob Collier (23) fra London har lagd sitt første album - et fyrverkeri av ei plate.
MUSIKALSK ROM: Multiinstrumentalisten Jacob Collier (23) fra London har lagd sitt første album - et fyrverkeri av ei plate.Vis mer

Jacob Collier skaper magisk stemning i sitt musikalske rom

Wandrups utvalgte: Debuterer med «In My Room».

CD: Jacob Collier besøkte Oslo Jazzfestival i august med sin trio. Dermed er det duket for økt oppmerksomhet rundt hans debutplate «In My Room», som nylig har fått distribusjon i Norge (Musikklosen). Plata leveres både på CD og dobbel-LP og har vakt stor oppmerksomhet etter at Collier har hatt et publikum på seks millioner på YouTube.

GJØR ALT SELV: Jacob Collier (23) er et jazz/soul-musikalsk vidunderbarn.
GJØR ALT SELV: Jacob Collier (23) er et jazz/soul-musikalsk vidunderbarn. Vis mer

Der ligger flere låter pluss et opptak av en såkalt «masterclass» Collier hadde i Stavanger i mai i år. Et amatøropptak, men likevel. Collier er bare 23 år gammel, og allerede en fullt utviklet musiker. Han kaller seg selvlært, men han vokste opp i et hjem omgitt av musikk, både moren og bestefaren er profesjonelle fiolinister innen klassisk.

Debutplata er spilt inn hjemme i London. Han skriver på plata at musikkrommet i huset de bor i, er 110 år gammelt: «Det har vært et magisk sted for meg.» Hans første minner var av moren som spilte Bach. I sitt musikalske rom spiller han alle instrumenter og har lagd all musikken selv, bortsett fra tittellåten av Brian Wilson, ouverturen til TV-serien «Flintstones» og «You And I» av Stevie Wonder, som Collier har vært opptatt av i årevis.

Plata er en silkemyk og lekker samling, elegant og melodiøst, ikke ulikt Steely Dan, med Bobby McFerrin som vokalist. Plata blander jazz, scat, harmonisang, soul, funk, musikk fylt av glede; et album som omfavner livet med ungdommelig glød. Soloer og improvisasjoner er gjort av en sann virtuos. Vi kommer til å høre mer fra denne fyren.