Jacobsen tilbyr forlik

Filmprodusent John M. Jacobsen vil riste av seg søksmålet fra regissør Nille Tystad. Dag to med skittentøysvasking i Oslo byrett endte med et forlikstilbud fra Jacobsen og Filmkameratene AS.

Ingen av partene vil kommentere innholdet i forlikstilbudet, som kom på bordet seint i går ettermiddag. Da hadde Nille Tystad og John M. Jacobsen stått steilt mot hverandre gjennom sine partsforklaringer hele dagen.

Kollapset

Tystad har saksøkt Jacobsen og krever å få tilbake sin gamle jobb som regissør for «Karlsson på taket», ellers krever hun 888 000 kroner i erstatning og 10 prosent av filmoverskuddet. Jacobsen mente at Tystad ikke klarte jobben, og hyret inn sin kjæreste, Vibeke Idsøe, som medregissør.

- Jeg fikk sjokk, sa Tystad i retten i går.

- Vibeke gjorde som hun ville, selv om jeg sto kunstnerisk ansvarlig. Staben ble frustrert over situasjonen. Folk kom på mitt kontor og gråt og var sinte. Til slutt gruet jeg meg for å gå på jobb. Jeg kollapset og havnet på sykehus, hvor jeg ble behandlet for hjerteinfarkt, fortalte hun.

Slo i bordet

Jacobsen vedgikk at han eksploderte da Tystad møtte på jobben etter at hun hadde forlangt lønnsøkning, millionstøtte til leilighet, vaskehjelp og fri bil for å fortsette. Han benektet likevel at han hadde jaget henne fysisk fra kontoret.

- Jeg blir ikke ofte sint, men da slo jeg i bordet. Kravene hennes var hinsides diskusjon. Vi kan ikke bruke statlige filmmidler på den måten - da ville Riksrevisjonen grepet inn umiddelbart, sa han.