Jacques Mesrine var hensynsløs, sjarmerende og dødelig

Ikke rart vi liker ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: «Jacques Mesrine del 1: Instinkt for mord» hadde norsk premiere i midten av april, nå kommer del to i historien om en av Europas mest kjente kriminelle skikkelser fra det siste århundre.

I løpet av 1960 og 70-tallet terroriserte Jacques Mesrine den franske bankstanden, han sjarmerte kvinner i senk, han kidnappet høytstående borgere, han ble fengslet gang på gang, men maktet å rømme på den ene merkelige måten, etter den andre. Han myrdet, han giftet seg og fikk barn og han skrev sine egne, profilerende memoarer. Mesrine var en kriminell utenom det vanlig. I hvert fall likte pressen å omtale ham som det, som en slags Robin Hood, en banditt med moral og verdier, som til slutt ble en så stor kvise på det franske samfunnets rumpe, at han endte sine dager i sin splitter nye BMW, gjennomhullet av nitten kuler tilhørende det franske politiet. I «Instinkt for mord» møter vi Mesrine som ung soldat, i det han utfører krigsforbrytelser under Algeriekrigen. Så følger vi ham som fersk kriminell, i det han baner seg vei i den franske undergrunnen, raner banker over en lav sko og ferierer på den spanske solkysten med pengesedler i skjortelomma og høy sigarføring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer