Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Jada Pinkett Smith foreslår boikott av årets Oscar-utdeling

Protesterer mot helhvite nominasjoner.

PROTESTERER:  Skuespiller Jada Pinkett-Smith oppfordrer til boikott av Oscar etter at ingen afroamerikanere er nominert. Her er hun under årets Golden Globe Awards i Beverly Hills 10.januar.  REUTERS/Mario Anzuoni
PROTESTERER: Skuespiller Jada Pinkett-Smith oppfordrer til boikott av Oscar etter at ingen afroamerikanere er nominert. Her er hun under årets Golden Globe Awards i Beverly Hills 10.januar. REUTERS/Mario Anzuoni Vis mer

(Dagbladet): Torsdag i forrige uke ble Oscar-nominasjonene offentliggjort. Men heller ikke i år er noen av de nominerte skuespillerne eller regissørene afroamerikanske.

Fjorårets utdeling ble kalt «den hviteste utdelingen på 17 år», og flere kjente amerikanere har nå kommet med heftig kritikk av juryen for å ikke gjøre en bedre jobb i år.

Latinamerikanske Alejandro González Iñárritu, regissøren bak storfilmen «The Revenant», er den eneste ikke helhvite personen som har fått en av de gjeveste individuelle nominasjonene.

Oppfordrer til boikott I fjor opprettet bloggeren og advokaten April Reign hashtaggen #OscarsSoWhite i prostest. Etter at årets nominasjoner ble kjent har denne emneknaggen gått varm på Twitter.

Den kjente skuespilleren Jada Pinkett Smith (44) er blant dem som nå tar til orde for en boikott av hele showet.

Skuespilleren, som er aktuell i filmen «Magic Mike XXL» og er kona til Will Smith, har sendt ut en rekke tweets der hun sier hun er dypt skuffet over nominasjonene.

- Under Oscars ... er fargede folk alltid velkomne til å gi ut priser ... selv underholde, men vi er sjelden anerkjent for våre kunstneriske prestasjoner, skriver hun, og legger til:

- Skal fargede avstå fra å delta på alt sammen?

-Må sørge for dårlig seertall 44-åringens hjertesukk kommer etter at den amerikanske forfatteren og mediekritikeren Earl Ofari Hutchinson oppfordret til boikott av utdelingen i forrige uke. 

- I år må vi gjøre alt vi kan for å sørge for dårlige seertall. Hollywood forstår bare én ting og det er dollar, dollar og dollar. Hvis vi får ned seertallet betyr det mindre penger og det er den eneste måten de kan forstå budskapet på, sier Hutchinson til Reuters.

SKUFFET: Jada Pinkett Smith er skuffet over nominasjonene til Oscar. Her sammen med mannen Will Smith på Golden Globe tidligere i år. Foto: Scanpix
SKUFFET: Jada Pinkett Smith er skuffet over nominasjonene til Oscar. Her sammen med mannen Will Smith på Golden Globe tidligere i år. Foto: Scanpix Vis mer

Mange reagerer på at skuespillerne Idris Elba, Michael B. Jordan, Tessa Thompson, Benicio del Toro og Will Smith ikke ble nominert til noen priser.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media