Jævla sytpeis!!!

Vi er en nasjon av kravstore sutrekopper som er vant til at staten betaler og støtter og tar vare på oss. Og vi vil bare har mer og mer og mer.

IRRITERENDE VELGERE:  -«Det som irriterer meg mest er velgerne. De som ikke egentlig har peiling på hva de snakker om og som ser hver enkeltsak fra sin egen lille navle. Det er da jeg bare blir så eitrende irritert. Og så kom denne setningen her: 'Det kan ikke bli verre enn det er nå i dette landet, så nå må noe endres!'» skriver artikkelforfatteren. Foto: Øistein Norum Monsen
IRRITERENDE VELGERE: -«Det som irriterer meg mest er velgerne. De som ikke egentlig har peiling på hva de snakker om og som ser hver enkeltsak fra sin egen lille navle. Det er da jeg bare blir så eitrende irritert. Og så kom denne setningen her: 'Det kan ikke bli verre enn det er nå i dette landet, så nå må noe endres!'» skriver artikkelforfatteren. Foto: Øistein Norum MonsenVis mer
Meninger

Jeg går for tiden rundt med en litt småkvalm klump i magen. Nei jeg er ikke gravid, men det er valgkamp. Alle politikerne lover og lover og de kjefter på hverandre og forteller hverandre hvor teite de synes de andre er og hvor bra de selv er. Slår av tv så fort det kommer en politiker til syne og det medfører jo at TV kommer til å holdes avstengt de neste 14 dagene.

Så er det alle leserinnleggene i avisen. Alle nestledere, 4 listekandidater og diverse annet listefyll som skriver om en eller annen kampsak og samtidig får frem alt det negative hos de andre partiene. Så aviser er også utelukket en fjorten dager tid.

Men det som irriterer meg mest er velgerne. De som ikke egentlig har peiling på hva de snakker om og som ser hver enkeltsak fra sin egen lille navle. Det er da jeg bare blir så eitrende irritert. Og så kom denne setningen her: «Det kan ikke bli verre enn det er nå i dette landet, så nå må noe endres!»

Det er i og for seg helt i orden og akkurat det samme for meg om folk vil ha blå regjering, grønn regjering, blågrønn, lilla, rødgrønn, rød eller gul. Men å si at verre enn vi har det nå det kan det ikke bli???? 

Fra tre uker før vi blir født i dette landet subsidieres man. Mødre og fedre har krav på et helt år fri med lønn. Dersom man vil ha mer fri har man krav på det også, dog uten lønn. Nå er det endog kommet forslag om at de som er hjemme med små barn skal få lønn fra staten. 

Så er det barnehage. Der er det noe som heter maxpris og full barnehagedekning og dersom barna av særskilte grunner bør gå i barnehage, men foreldrene ikke har penger så kan også det offentlige betale plassen. 
Grunnskole i Norge er gratis. Jada jeg kjenner til debatten om at det er den ikke, foreldre føler seg tvunget til å delta i «klassekassa», men man betaler ikke skolepenger her i landet dersom man ikke vil velge private alternativer. Når man skal på videregående er det heller ingen skolepenger og man har statens lånekasse som gir lån og stipend. Og jammen betaler man heller ikke skolepenger på universitetet. 

Så kommer man ut i jobb. Tjener egne penger som man kan bruke på hva man vil. Ferie får man. Fem hele uker, betalt. Og blir man gammel får man seniluke. Tilslutt får man pensjon og nå for tiden kan man jammen ha både pensjon og jobbe.

Det kan jo hende at man blir syk. Fra første sykdomsdag har man krav på full lønn og er man syk et helt år så følger lønna med. Etter et år kan man få arbeidsavklaringspenger, dog ikke 100 prosent av lønna men det er penger. Dersom man ikke klarer å jobbe mer er det uføretrygd. Dersom man klarer å jobbe, men ikke akkurat i den jobben kan staten betale for at du får en ny utdannelse, dog kun tre år, men allikevel. Og det finnes en mengde tiltak der NAV betaler som kan gjøres for at man skal kunne være på arbeidsplassen sin. Og havner du helt ut av det så finnes sosialkontoret der man kan få det aller mest prekære.

Aleneforeldre får overgangsstønad, arbeidsløse får dagpenger.

Helsetjenester i dette landet er så godt som gratis. Det er en egenandel i løpet av et år som koster langt mindre enn en Bergansjakke. Så må du betale for noen medisiner, men lista over medisiner på blå resept, som du også betaler en liten egenandel på er lengre enn lang. Det koster ikke noe å ligge på sykehus, men du betaler en egenandel på poliklinikken og røntgen. Dog har du jo muligens opparbeidet deg frikort hos fastlegen så da er det også gratis. Barn får gå gratis til tannlege og det får en del pasientgrupper også. Man kan søke om stønad til fuktighetskremer, økt forbruk av klær, og til spesialtilpasset bil. Man har rett til drosje til legen dersom man er syk nok eller det ikke går offentlig transport til rette tid. Også der en egenandel, men den er ikke stor.

Når du dør så tror jeg uten at jeg helt garanterer det at du kan søke, det vil si dine nærmeste må jo søke da, om støtte til gravstein.

Nå tror jeg jo ikke at disse tingene gis av staten Norge til sine innbyggere kun av godhet. Jeg vet at vi betaler skatt. Jeg kan til tider tenke at det var da jævla mye av lønna som forsvant inn til skatt, men ved nærmere ettertanke så får man en god del igjen da. Og selv om jeg ikke benytter meg av alle «tilbudene» personlig så er jeg glad for at de finnes og vil ikke gi slipp på et eneste et av dem.

Så kjære du som skrev i avisa at vi ikke kan få det verre enn vi har det nå: Jævla sytpeis!!, det er det du er. Kutt alt på lista over og stå så for det du sier. Så kan vi godt være uenige om hvem som forvalter godene best og krangle om rød eller blå eller grønn eller gul eller lilla så jeg håper du bruker stemmeretten din for at vi fortsatt skal ha det så bra som vi har det.... For om vi stikker fingeren i jorda så er det bare å innrømme at vi er en nasjon av kravstore sutrekopper som er vant til at staten betaler og støtter og tar vare på oss. Og vi vil bare har mer og mer og mer. Men å betale for moroa, det har vi ikke så veldig lyst til.

(jada, jeg vet at alle tingene jeg har nevnt ovenfor ikke er feilfrie, at noen faller i mellom, at NAV er på tryne, at vi betaler skatter og avgifter i fleng, at egenandelen hos lege kan være tøff nok å betale, at man måtte bruke dagmamma et år før man fikk barnehageplass, at minstepensjonister så vidt overlever på det de har utbetalt, at det finnes mange fattige barn i Norge osv. Men allikevel....)

Godt valg folkens! Og bare for å ha det sagt så var dette første og eneste valgkampinnlegg fra denne kanten.

Innlegget er opprinnelig publisert på Laila Didriksens blogg.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.