DEBATT

Debatt: TV

Jævlig homogent

Det er fort gjort å trå feil når mangfoldet stort sett er foran kamera og i liten grad i produksjonen for øvrig.

PROGRAMLEDER: Det er fort gjort å trå feil, skriver kronikkforfatteren. Han er ikke bare begistret for programmet «Jævla homo», som ledes av Gisle A. Gjevestad Agledahl på NRK
1. Foto: NRK
PROGRAMLEDER: Det er fort gjort å trå feil, skriver kronikkforfatteren. Han er ikke bare begistret for programmet «Jævla homo», som ledes av Gisle A. Gjevestad Agledahl på NRK 1. Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Nylig rettet den åpent homofile VG-spaltisten Morten Hegseth kritikk mot NRK P3 / UNGs nye satsing «Jævla homo». Programmet er skodd over samme lest som en rekke andre programmer om «annerledes unge» fra NRKs «Ung virkelighet»-maskineri.

Hegseth åpner det som skal vise seg utover i artikkelen å være en utilslørt slakt av programmets åleglatte historieløshet og – slik jeg leser det – pinlige mangel på politisk brodd.

Han innleder teksten med en nærmest programforpliktet disclaimer: Det sitter langt inne å kritisere et program der en skeiv kollega snakker om sin legning på tv.

I likhet med flere andre homofile meningsbærere i sosiale medier, inkludert motefotografen Jakob Landvik og Aftenpostens Jonas Brenna, slår Hegseth fast at programmet er «jævlig irriterende».

«’Homo’ får leve fritt som skjellsord, mens (Gisle) Agledahl (programlederen) og de andre i hans program pynter seg med sitt uhildede ‘skeiv’. Det må jo føles som en hån mot dem som har stått på barrikadene for at folk som meg og Agledahl kan si at vi er homser, uten å risikere noe», slår Hegseth fast.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer