Jag är inte sjuk, jag är svensk !!!

Gratulerer Måns, du er vår mann.

VÅR HELT: Måns Zelmerlöw gikk til topps - ikke uventet, men det ble en thriller. Godt at ikke Russland vant. Foto: AP /NTB Scanpix
VÅR HELT: Måns Zelmerlöw gikk til topps - ikke uventet, men det ble en thriller. Godt at ikke Russland vant. Foto: AP /NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Storveis dramatikk i poenggivingen. Ikke uventet ble det kniving mellom Russland og Sverige. Trodde lenge at det skulle bli russisk seier. De italienske forførerne holdt stand en god stund. Norge fikk jevnt og trutt poeng og kom på en finfin 8. plass.

Grattis Svergie. Grattis Måns. Nabolandet er verdens popnasjon. De får det til, gang på gang på gang. Enten det er i MGP eller i den virkelige verden. Hatten av, ikke minst fordi Månsemann framstår som en real og trivelig fyr.

Var det Donald Duck som åpnet jubileumsfinalen? Marjetka fra Slovenia må ha inhalert helium, for nærmere Donald Duck-stemme kom vi ikke. Min personlige favoritt i år var estiske Elina Born & Stig Rästa og deres «Goodbye To Yesterday», en sensuell, pirrende og smårøff klassisk popperle. Den kom på fortjent 7. plass.

Sendingen fungerte, men det jazzifiserte orkesterinnslaget som ramlet ut av tv-en mens Europa stemte, kunne jeg spart meg for: Like grandiost og «stormannsgalt» som wienervalser og annen østerriksk eksport.

Tv-regien var både storslått leken, aldri overdådig, men like fully lekker. Ingen visuell galskap som Russland la opp til da det arrangerte finalen for noen år siden. Store bilder, nære bilder, tablåer, animasjon, kjoler og vindmaskiner: Tv-fest i alle regnbuens farger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.