Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Jaga Jazzist

Sterke festival- og klubbjobber har gitt det Tønsberg-baserte 11 musikere sterke Jaga Jazzist ry som et vitalt og originalt livehand. Debut-CD-en «Jævla Jazzist Grete Stitz» (-97) blir nå fulgt opp av nye 44 minutter CD-musikk, hvorav et lite kvarter er en doktorert versjon av «Serafin» fra samle-CD-en «Det Norske Hus».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jazz, men ofte kamuflert som rock, hiphop, drum & bass» heter det i JJs egen produktbeskrivelse. Med et «moderne» foran «jazz» kan det godt sies sånn, men det bør tilføyes at musikken, uansett kamuflasjedrakt, er godt spilt (og ikke samplet). Jaga Jazzist tar i bruk et stort instrumentarium, fra vibrafon og bassklarinett til tuba og klokkespill, og sammen med full blåserrekke, keyboards og komp - og litt hjelp fra gode venner, spesielt trompeter Kåre Nymark jr. - gir det bandet et markant klanglig særpreg. De fire nye komposisjonene er iørefallende og tiltalende, med Lars Horntveths «Plym» som den melodiske perlen, fascinerende arrangert og nydelig framført av et band som i kraft av kollektivt trøkk bare kan sammenliknes med Jazzpønkerensemblet her hjemme. Men Jaga Jazzists musikalske grunnidé er annerledes, så bandet står passende utstøtt med full egentyngde på sine pluss minus 22 bein.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!