Jaga og rastløs

QUART (Dagbladet.no) Timann- og kvinnesterke Jaga Jazzist er for rastløse til å være fullstendig innøvde.

- For oss er det ikke så musikalsk viktig å improvisere. Det er heller for å kunne leke og slappe av mer på scenen, sier sjefsjazzist Martin Horntveth til Dagbladet.no.

Han og de ni kollegene i Tønsbergbandet Jaga Jazzist er nemlig vanvittig rastløse. Det må skje ting hele tida, det er det som er gøy. I natt spiller de på klubbquart i Kristiansand. Musikalsk er de midt i mellom å avslutte turneen med skiva «A Livingroom Hush, og å øve inn nytt materialet. Hvordan framtida låter er helt i det blå.

- Jeg veit ikke hva det blir, det er slik vi vil ha det. Prosessen blir å ta en rekke låter og se hvor det bringer oss. Det er det som er drivkraften.

Sjangersmelting

Jazzistene har i lengre tid vært ledende og nyskapende i norsk musikk. Den siste skiva fikk en femmer her i Dagbladet. Allsidighet er et av nøkkelordene til det unge jazzkollektivet. De er like inspirerert av pop og rock som jazz.

- Det er bare tre stykker av oss som driver med jazz. Resten digger helt andre ting, forklarer Horntveth.

Stien gjennom bandets sjangerjungel ledes ifølge ham av en stor porsjon rock og pop, en like stor elektronisk musikk, en liten porsjon jazz og en liten porsjon samtidsmusikk.

Og målet med Jaga Jazzist?

- Det er å hele tida å gå videre. Bli inspirert og sjokkert over nye ting som vi ikke har hørt før.