Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Jaga på jakt

TJØME (Dagbladet): Jaga Jazzist jakter på sin egen platekontrakt, men kommer uansett på åtte andre utgivelser de nærmeste månedene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stykkevis og delt bidrar Tønsberg-bandet på platene til blant andre D'Sound, BigBang, Briskeby, Cato Salsa Experience, Ricochets og Euroboys (tidligere Kåre and The Cavemen). Før har de spilt med band som Sternklang, Beatroute og King Midas. Det plasserer Jaga Jazzist svært sentralt i den nye og kommende generasjonen norske band.

- Vi tenker ikke på det som noen ny generasjon, men vi veit jo at vi er en del av noe, sier trommis og sjefjazzist Martin Horntveth. I ukene framover sender gruppa kopier av sin nybrente CD til plateselskap over hele verden. De regner med at plata kommer ut tidligst i november.

Til utlandet

Det er ikke det at Jaga Jazzist ikke setter pris på Norge, men når de først har bestemt seg for å satse stort, liker de å tenke litt større.

- Norske plateselskap sliter med hvordan de skal lansere oss. Vi har ingen vokalist de kan pushe, eller et konsept de skjønner. Greia vår er ikke å havne på VG-lista, sier Line Horntveth.

Derfor er det ikke først og fremst de norske plateselskapene som kan vente seg den ferdig innspilte Jaga-skiva i posten. Helst vil gruppa signeres på et lite utenlandsk undergrunnsselskap som allerede er en del av et jazz/club-miljø og tilhører en scene med kredibiliteten i orden. Som for eksempel i London eller Chicago.

- Det er ingen vits i å havne på et stort selskap, for vi kommer aldri til å bli megastjerner. Jaga Jazzist æ'kke stadionrock, fastslår Lines bror Martin.

Familien Horntveth er i det hele tatt godt representert i bandet, med en søskenflokk på tre.

- Noen av oss er søsken, men alle i bandet oppfører seg som om de var brødre og søstre, sier Martin.

Kranglefanter

Med ti musikanter i bandet er det aldri fritt for gnisninger.

- Halvparten av all øving går bort i diskusjoner, forteller Even Ormestad.

- Ja, det blir mye krangling, sukker Line.

- Vi bryr oss alle veldig om det vi holder på med, forklarer Martin.

Og slik må det være, er Jaga Jazzist enige om, hvis det skal bli fart på sakene.

Lørdag spiller timannsgruppa på Blå i Oslo.

JAGER FRAMOVER: Jaga Jazzist på ett brett, fra venstre: Martin Horntveth(23), Andreas Mjøs(24), Lars Horntveth(20), Mathias Eick(21), Jørgen Munkeby(20), Ivar Chr. Johansen(24), Lars Wabø(23), Line Horntveth(25), Harald Frøland(23) og Even Ormestad(22).