Jaga på signingsferd i Europa

ROSKILDE (Dagbladet): Jaga Jazzist har høstet ekstatiske anmeldelser for albumet «A Livingroom Hush» i europeiske musikkpresse. Nå skal det timansterke laget spille på en imponerende rekke festivaler i Europa.

Dagbladet møtte Jagas Lars Horntveth (22) på Mum-konserten i går. Islendingene spilte på samme scene som jazzistene entrer i dag. Lyden var ræva, men Horntveth ble ikke skremt.

- Det er mye dårlig lyd her, men får vi det høyt nok så går det bra.

Jaga startet festivalballet med en femmer-opptreden på Norwegian Wood for to uker siden. Etter Roskilde venter venter Pukkelpop, Lowlands, Stockholm Jazzfestival, Rome Jazzfestival og Oslo Jazzfestival.

- Det er sinnsykt deilig at ting skjer i utlandet. Det er noe helt annet å spille for folk som får en ny greie i trynet, spesielt når de gir god respons tilbake.

Inspirerende

Og god respons har det vært. I tillegg til et ras av gode anmeldelser for «A Livingroom Hush», har Jaga mottatt stående ovasjoner for sine konserter i utlandet. Det gir inspirasjon.

- Vi har vært i studio den siste tida for å spille inn den nye skiva. Det at vi får fete anmeldelser over hele fjøla, og at hele verden er hypp på å bruke oss er vanvittig inspirerende, sier Lars Horntveth.

Mer ekstremt

Det nye materiale skal ifølge Horntveth høres ut som Jaga men det blir mer ekstremt.

- Vi prøver å gjøre sounden drøyere. Det blir mer ekstrem elektronika og mer ekstremt melodisk og organisk. Vi har funnet vår egen stil og vil følge den, men samtidig vil vi ikke gå i våre egne fotspor. Da blir det peaks på siden av vi hva vi har gjort.

  • Jaga Jazzists neste album slippes i månedskiftet august-september.
SJEKKER STEMINGEN: Jazzist Lars Horntveth dro ned på Roskilde en dag før resten av gjengen. _Jeg er her for sjekke stemningen, og blir her til søndag, sier han til Dagbladet