Jages i fire land

HAMBURG/STOCKHOLM (Dagbladet): Luciano Pavarotti har gått i en ny skattefelle. Stjernetenoren jages av myndighetene i fire europeiske land. Og lommeboka hans skriker av smerte.

Ikke før har tyske myndigheter sendt ham en regning på ti millioner kroner, så slår Frankrike og Italia til mot 63-åringen med gullstemmen.

26. juni synger Pavarotti i Vigelandsparken foran 15000 mennesker.

«Bor i Monte Carlo»

Likningsvesenet i hjemlandet Italia godtar ikke skatteflukten til Monaco som annet enn et paradenummer for å unngå bidraget til felleskassa. Italienerne har allerede dømt ham til å etterbetale 40 millioner kroner i inntektsskatt for årene 1989- 91. Scotland Yard er nå i gang med å sjekke om tilsvarende krav kan gjøres gjeldende i Storbritannia.

I Stockholm mandag slo Pavarotti fast følgende:

- Jeg bor i Monte Carlo. Der er mitt hjem. Det hersker ingen tvil om det.

Bygger nytt slott

Italienske myndigheter mener imidlertid å ha ført bevis for at han knapt har satt sine bein i leiligheten til to millioner kroner i skatteparadiset. For når han ikke er ute og opptrer nyter Pavarotti tilværelsen på sitt gigantiske slott med tilhørende hestefarm ved Modena.

Her bygger han nå et nytt palass til seg og sin 35 år yngre kjæreste, Nicoletta Mantovani. Hans eks-kone, som krever 800 millioner for å gi ham skilsmisse, får bo på det gamle slottet.