Jagger satser på film

Mick Jagger (55) gjør et nytt forsøk som skuespiller. - Jeg er veldig seriøs når jeg først gjør det, men jeg er ikke sikker på at jeg kunne forsørget familien min som skuespiller, sier Jagger til filmbladet Empire.

Debuten var i Nicholas Roeg og Donald Cammells klassiske «Performance». Så fulgte roller i «Ned Kelly» og sci-fi-fiaskoen «Freejack». Da bestemte Jagger seg for at hans karriere foran kamera var over. Men siden han er god for nesten fire milliarder og sterkt fascinert av filmbransjen, startet han sitt eget produksjonsselskap, Jagged Films. Nå er det som produsent han har tenkt å sette spor etter seg i filmhistorien.

Premiere i dag

Likevel gjør rockeikonet et lite unntak når han i dag er premiereaktuell i USA med filmen «Bent». Der har han en ganske liten rolle som transvestitt i det superdekadente Berlin, like før nazistene gjorde det til en forbrytelse å være homse. Til tross for at rollen er liten, har Jagger høstet masse lovord for innsatsen. Blir det kanskje flere filmroller?

- Det er vanskelig å drive med både skuespilleri og musikk. Det er faktisk veldig tøft, sier Jagger til Empire.

Rockens historie

På produsentsida svinger det av Jagger for tida. Tom Stoppard legger for tida siste hånd på manus til «Enigma». Historien om Caitlin og Dylan Thomas skal ha opptaksstart til høsten og Chris Monger har sagt ja til å regissere.

I tillegg er en dokumentar om rockebransjen de siste 30 åra på planleggingsstadiet. Det er selvfølgelig Mick Jaggers idé, og en viss Martin Scorsese har takket ja til å regissere. Det har sine fordeler å kunne presentere seg som Mick Jagger når man jakter en god regissør...

- Ja, men da jeg dro for å snakke med ham i London, måtte jeg markedsføre ideen akkurat som andre produsenter. Han elsket ideen med én gang, og det var jo bra, sier Jagger til magasinet.

Den nyblivne filmprodusenten uttrykker forresten stor tro på framtida for britisk film.
- Det har vært enkelte magre år innimellom, men nå tror jeg oppturen er permanent. Og jeg er veldig stolt over å få være med på denne utviklingen, sier produsent Jagger.

<B>KREVENDE:</B> -Det er mye mer krevende å være rockeartist enn skuespiller, sier Mick Jagger.