Jaglands verden

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I MIN HVERDAG

er trusselen fra terrorister virkelig. Norge er blitt truet av Al-Qaida to ganger. Jeg forventer, og håper, at våre politikere gjør alt de kan for å hindre terrorangrep mot Norge. Det er en enkel, men for meg svært viktig, definisjon på sikkerhetspolitikk.

Thorbjørn Jagland, leder for Stortingets utenrikskomite, mener at norsk medlemskap i EU er den beste måten å sikre Norge på. Jeg er ikke sikker på at han og jeg lever i samme verden. Han ser ting som jeg ikke ser.

Blant annet at en helt ny verden formes hvor blant annet EU allerede er i ferd med å utfordre USA som supermakt. EU har tatt over kontrollen i NATO, og det er EU som heretter vil forme Europas sikkerhetspolitikk. Jeg spurte Jagland(29/11) om dette betydde at EU nå skal bli en militær stormakt, på lik linje med USA. Nei, svarer Jagland her i Dagbladet(2/11). Dersom EU-spørsmålet hadde handlet om supermakt og lukrative kontrakter for norsk våpenindustri, da ville også jeg stemt nei, skriver han.

Hvordan er da EU i ferd med å bli en ny supermakt? Hvordan trygger et medlemskap i EU min hverdag? Jaglands svar på det er at i framtida bør et sterkere Europa stå ved siden av USA og blant annet ta slike initiativ som det nå gjøres i forhold til Iran og Palestina. EU skal ikke bli en motmakt til USA, skriver han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer