Jahn Teigen avlyser konserter på grunn av sykdom

- Han er veldig lei seg.

SYK: Jahn Teigen avlyser alle konsertene han skulle ha holdt i august på grunn av en alvorlig lungebetennelse. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
SYK: Jahn Teigen avlyser alle konsertene han skulle ha holdt i august på grunn av en alvorlig lungebetennelse. Foto: Jørn H. Moen / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Mandag kveld fikk Tromsø Ølfestival beskjed om at de måtte finne en erstatter for Jahn Teigen (63) til festivalen.

Grunnen managementet ga for avlysningen er at Teigen er syk.

Alvorlig lungebetennelse - Han har avlyst alle konserter ut august fordi at han er alvorlig syk, sier Lars Iver Larsen, leder i Tromsø Ølfestival til itromso.no.

Nettstedet skriver også at artisten lider av en alvorlig lungebetennelse.

Teigen skulle ha opptrådt på festivalen fredag 16 august, men har altså nå avlyst alle sine august-konserter.

Trond Myhre, daglig leder i eventbyrået Trond & Trond og manager for Jahn Teigen bekrefter til Dagbladet at Teigen er syk.

- Det er udramatisk. Han har pådratt seg en forkjølelse som ikke ga seg, og da gikk han til legen. Legen sa han hadde lungebetennelse som gjorde at han ikke kunne synge på en liten stund, sier Myhre til Dagbladet.

Carola stepper inn Han tror og håper at det holder med en måneds sykemelding for artisten.

- Han var veldig lei seg, han er ikke den som avlyser noe som helst. Men så skaffet han en erstatter, hans gode venn Carola. Jeg håper han blir fort frisk og kommer seg tilbake, sier han.

- Hvor mange konserter er det snakk om at han må avlyse?

- Av det jeg kjenner til er det tre konserter. Carola stepper inn og er vikar på alle tre. At hun stiller opp er meget godt mottatt av arrangørene, sier han, og legger til:

- Noen av konsertene er utekonserter, som legen også mente ikke var så lurt når han hadde lungebetennelse.
Folkekjær artist Ifølge avisa er Teigen nå hjemme og slapper av. Manageren håper og tror at det holder med en måneds sykemelding for artisten.

Jahn Teigen har en lang artistkarriere bak seg, og er fortsatt en ivrig musiker.

Han har mottatt den prestisjetunga hedersprisen under Spellemannsprisen hele to ganger, og har i tillegg vunnet en rekke priser.

I 2012 ble også Teigen hedret med en skulptur av seg selv i hjem byen Tønsberg.

Dagbladet oppdaterer saken.