Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Jahn Teigens nye liv

Den lille mannen med det lange håret vil være usynlig.

ÖSTERLEN/OSLO (Dagbladet): Jahn Teigen (56) har forsvunnet fra Aker Brygge, Oslo og Norge. Den lille mannen med det lange håret vil være usynlig. Han har behov for å redigere sitt eget liv - sin egen tilværelse. Og finne tilbake til artisten. I områdene der Ulf Lundell ble inspirert til å skrive slageren «Öppna landskap» har Teigen funnet sitt sjelelige og kulturelle landskap.

Her bor Jahn alene, langt fra alle som kjenner han - og alle som tror de kjenner han.

-  Må hjelpe meg selv

-  Jeg rydder opp i mitt eget liv, etter gjenforeninger de siste ti åra med Popol Ace, Prima Vera, Anita og «Stjerner i sikte». Og jeg har lagt Teigen Studio på is. Etter å ha brukt fem millioner av egne penger til å hjelpe andre, må jeg hjelpe meg selv. Jeg har møter med forlag, TV-selskaper og plateselskaper om nye og gamle prosjekter. Jeg forsøker å finne tilbake til framtida, sier Jahn Teigen til Dagbladet. Han har vært en av Norges mest synlige artister i 35- 40 år.

Livet har surret som en karusell. Det har satt tydelige spor hos Teigen.

-  Alle har eid en del av meg gjennom hele mitt voksne liv. Jeg er selvsagt kjempeglad i folkene som tar kontakt, som hører på meg, men jeg kan ikke gi dem mer av meg selv akkurat nå. Jeg må rett og slett passe på så jeg ikke sliter meg ut, og derfor har jeg valgt å flytte til et lite hus i Sverige for å redigere, sortere og produsere, sier Jahn.

Alene

I det lille huset i Österlen nyter Jahn stillheten. Det er ingen som bor rundt han, men det er kort vei til bensinstasjonen, butikken, bondegården og mennesker. Jahn Teigen kryper til køys klokka 22 hver kveld, og står opp klokka 06.30. For å studere lyset.

ÖPPNA LANDSKAP: Det åpne skånske landskap har veier som synes å føre rett til himmelen. Her søker Jahn Teigen roen, langt fra alle som kjenner han - og langt fra alle som tror de kjenner han. Foto: Ole C.H. Thomassen
ÖPPNA LANDSKAP: Det åpne skånske landskap har veier som synes å føre rett til himmelen. Her søker Jahn Teigen roen, langt fra alle som kjenner han - og langt fra alle som tror de kjenner han. Foto: Ole C.H. Thomassen Vis mer

-  Da er jeg optimisten. Det er han jeg vil være, sier Jahn.

Utpå morgenkvisten komponerer og dikter han. Om kveldene skriver han på en biografi om seg selv. Han har voldsomme planer.

-  Fem timer hver eneste dag skriver jeg bokmanus. Samtidig skriver jeg nye låter, som skal resultere i nye CD-er. Og jeg har jobbet med research for å lage en TV-serie om mitt eget liv, forteller Jahn om planene for neste år.

Super-comeback

Jahn Teigen vil bytte ut stillheten med råkjør allerede neste år.

- Jeg kommer til å arrangere mitt eget «Teigen-OL» neste år. Da skal jeg prestere, og nye ting kommer fra meg gjennom hele året. Det jeg holder på med nå, er å trene meg opp til dette mesterskapet. Og jeg er den eneste deltakeren. Det er ikke sikkert jeg vinner, men null poeng får jeg i alle fall ikke, sier Jahn Teigen.

Og planene er mange - og store. 

Les mer i dagens Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media