Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Jakob Oftebro spiller i «Broen»

Norsk skuespiller fikk rolle i dansk-svensk TV-serie.

OFTEBROEN: «Broen» får et norsk innslag. Men Jakob Oftebro skal snakke dansk når han spiller i spiller i den nye sesongen av den dansksvenske krimserien. Foto: Sveinung Ystad
OFTEBROEN: «Broen» får et norsk innslag. Men Jakob Oftebro skal snakke dansk når han spiller i spiller i den nye sesongen av den dansksvenske krimserien. Foto: Sveinung Ystad Vis mer

Han har gått dansk teaterhøyskole og jobbet på teater i Danmark.

Nå har skuespiller Jakob Oftebro (26) fått en rolle i den nye sesongen av den dansk-svenske TV-serien «Broen».

Det skriver Aftenposten i dag.

Blir dansk Oftebro går dermed fra den norske storproduksjonen «Kon-Tiki», der han framstilte radiotelegrafist Torstein Raaby, til en av Skandinavias mest populære TV-produksjoner.

Med Sofia Helin og Kim Bodnia i hovedrollene ble «Broen» fulgt av i underkant av 600 000 norske TV-seere da den gikk på NRK.

Både Helin og Bodnia gjentar sine roller i «Broen 2», som skal vises neste år, men det er ikke slik at de får en norsk kollega å fortelle «nordmannen, svensken og dansken»-vitser med på bruspennet over Øresund.

Rusten Oftebro - som er sønn av skuespilleren Nils Ole Oftebro - skal nemlig snakke pære dansk i serien. Dermed har han bestilt time hos talepedagog.

- Dansken min er noe rusten, og må korrigeres ørlite, røper Oftebro overfor Aftenposten.

Broen er en samproduksjon mellom de to statskanalene Sveriges Television (SVT) og Danmarks Radio (DR). Den er også vist i England og Tyskland, og det skal være snakk om en engelskspråklig nyinnspilling der Øresundsbroen erstattes av tunnelen mellom Dover i England og Calais i Frankrike.

NY SESONG: Sofia Helin får norsk motspiller når hun gjentar sin rolle som Saga Noren i «Broen». Foto: Jacques Hvistendahl
NY SESONG: Sofia Helin får norsk motspiller når hun gjentar sin rolle som Saga Noren i «Broen». Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media