LAGER OPPFØLGER:  Regissør Kay Pollak lager nå en oppfølger av den kjente svenske filmen «Så som i himmelen», og det blir et gjensyn med kirkekoret på den svenske landsbygda. Foto: GF Studios AB
LAGER OPPFØLGER: Regissør Kay Pollak lager nå en oppfølger av den kjente svenske filmen «Så som i himmelen», og det blir et gjensyn med kirkekoret på den svenske landsbygda. Foto: GF Studios ABVis mer

Jakob Oftebro spiller i oppfølgeren til «Så som i himmelen»

Han husker at filmen gjorde ganske sterkt inntrykk.

(Dagbladet): Den svenske storfilmen «Så som i himmelen» fra 2004 ble en kjempesuksess, og ble nominert til en rekke priser i Sverige og ble nominert til Oscar for beste utenlandske film.

Det svenske dramaet om dirigenten som drar tilbake til sin hjemby på grunn av sykdom og tar over det lokale kirkekoret, ble sett av 1,3 millioner mennesker i Sverige og ble svært populær også her i Norge.

Lager oppfølger
Karakteren Lena og låta fra filmen «Gabriellas sång», er fortsatt kjente og kjære for mange.

Regissøren Kay Pollak filmer nå en oppfølger som skal hete «Himmelen på jorden».

Til svenske Aftonbladet sier regissøren at han sikter mot en ny Oscar-nominasjon.

- Hvorfor skulle vi ikke sikte mot en Oscar? Det er klart vi skal. Vi lager en film med høye målsettinger. Noe annet finnes ikke, sier han til avisa.

Det avsløres at Frida Hallgren igjen skal spille rollen som Lena, og i filmen skal hennes karakter ta over kirkekoret. Enkelte karakterer er forsvunnet fra første film og noen nye er selvsagt kommet til.

Norsk rolle Norske Jakob Oftebro har en sentral rolle i filmen, og skal spille Lenas nye kjærlighet.

- Jeg spiller Axel som er bygningsarbeider som kommer til byen fordi kirken skal renoveres. Ja, og så møter han Lena og de innleder et forhold.

Han husker godt den første filmen som han så sammen med moren sin.

- Det er jo lenge siden, men det er en ekspressiv film som tar opp store følelsesmessige temaer. Ja, jeg husker at den gjorde ganske sterkt inntrykk.

Snakker svensk Oftebro forteller at han allerede har filmet i en måned, og at det gjenstår om lag en måned til.

- Det er stort å være i en svensk film som har hatt så stor suksess og å spille med så mange store svenske skuespillere. Og det er en spennende utfordring å spille på svensk. Så det jobber jeg med hver dag, sier Oftebro.  

«Så och på jorden» har også mottatt norsk filmstøtte fra NFI , og norske Storm films er co-produsenter Filmen distribuerers av SF på norsk kino, og får premiere høsten 2015.

 ROLLE I FILMEN:  Jakob Oftebro. 
Nina Hansen / Dagbladet
ROLLE I FILMEN: Jakob Oftebro. Nina Hansen / Dagbladet Vis mer