Jakob Oftebro tok av 18 kilo: - Jeg ble så tynn at jeg mistet rumpa og ikke klarte å sitte

Til vinteren kommer «Gullkysten» på kino i Norge, med en syltynn Jakob Oftebro i en av hovedrollene.

AVMAGRET: Jakob Oftebro i en scene fra filmen Gullkysten, som kommer på kino i Norge til vinteren. Foto: Michael Haslund/Euforia film
AVMAGRET: Jakob Oftebro i en scene fra filmen Gullkysten, som kommer på kino i Norge til vinteren. Foto: Michael Haslund/Euforia film Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HAUGESUND (Dagbladet): Det er 1836 og et halvt århundre siden Danmark-Norge offisielt sluttet å handle med slaver i sin vestafrikanske koloni i det nåværende Ghana.

Den unge botanikeren Wulff ankommer for å starte kaffeplantasje og få ny økonomisk vekst, men oppdager at virkeligheten på bakken nesten 6000 kilometer fra København langt fra følger kongens dekreter i ett og alt.

Avmagret og syk kommer han på sporet av en konspirasjon med forgreininger helt inn i det innerste av guvernatet.

- Ekstremt ambisiøs Med Jakob Oftebro (29) i hovedrollen er «Gullkysten» filmen som har delt Danmark i to, mellom de som hyller den og de som ikke kan fordra den. Filmen blir vist i kveld på filmfestivalen i Haugesund.

- Det er en ekstremt ambisiøs film som også har vist seg å være kontroversiell. Den viser menneskenes brutalitet og tar opp en mørk del av vår historie som er lite kjent. For noen er det sårt, sier Oftebro.

- Selv om den har fått overveiende positive kritikker er det noen som blir støtt av den og synes den er vanskelig å se. Da vet man i det minste at man har laget en blitt en film som angår folk, sier skuespilleren, som spilte inn filmen i løpet av 8 uker på location i den ghanesiske byen Accra i fjor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.