Jakt på denne boka

Ny stor krimroman fra «hemmeligheten» Gunnerud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Det skulle snart være unødvendig å si det, men her kommer det nok en gang: Jørgen Gunnerud er nasjonens fineste krimforfatter, og han blir bare bedre og bedre for hver bok. «Høstjakt» er hans sjuende roman, og et nytt høydepunkt i beretningene om Kripos-etterforsker Knut Moen.

Knut Moen er på jakt sammen med sin gamle venn og kollega, lensmann Asbjørn Gihle. Så går drapsalarmen, når Gihles betjent Odd Sørli brått dukker opp i jakthytta. Sørlis søskenbarn, Anne, som var nattevakt på en barnevernsinstitusjon, er funnet knivdrept, og en av ungdommene på institusjonen ble oppdaget med blod over hele seg. Han tilstår å ha drept Anne Sørli, og det virker opplagt inntil man begynner å gå den unge mannen nærmere etter i sømmene.

Uforutsigbart

Høstjakta er med andre ord ikke over for Moen. I et hus like ved institusjonen pågriper de en mann som oppfører seg truende, og inne i huset finner de en annen mann død. Sånn baller det på seg, og Moen har ennå ikke begynt arbeidet med å avhøre de ansatte på Lundby. For det viser seg at de er en uensartet gjeng, som ikke alltid drar i samme retning. Og mange av dem bærer på hemmeligheter som de ikke vil ha fram i dagen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer