Jakten på den rette

«That\'s when you\'ve found somebody special, when you can just shut the fuck up for a minute and comfortably enjoy the silence», sier Uma Thurman i «Pulp Fiction».

Jan Eivind: -  Når man er 90 år og ligger for døden, og sier man elsker hverandre, først da vet man det.

Calle: -  Mhm. For du går på en måte i nysnø hver gang du treffer noen. Hele tida. Du ser aldri sporet. Før du er framme.

Anders: -  Men spørsmålet er: Finnes det én som er den rette?

Jan Eivind: -  Som Neo i «The Matrix»? Finnes han? Eller hun, da.

Anders: -  Eller er det den du velger å satse på som er den rette? Jeg mener det er satsinga det går på. Man går i nysnø hele tida, som du sier, men når man satser, har man bestemt seg for en kurs. Og da holder man seg til den.

Calle: -  Det blir som når man kjøper en aksje. Man har en følelse av hvordan aksjen kommer til å oppføre seg - mest sannsynligvis. Men plutselig kan det komme en sprekk i, ja, isbreen.

Anders: -  Det avhenger så sinnssykt mye av deg selv. Man må føle at man har funnet noen som er veldig bra for seg. Men det er mye snakk om hard jobbing, også. Det er jo nysnø. Det er skikkelig tungt innimellom.

Calle: -  Spesielt når du har glemt trugene. Men hvem er det som husker å ta med seg truger nå til dags?

FREDAGSPANELET: Jan Eivind Bertelsen (24)(f.v.), Anders Nielsen (27), Calle Hellevang-Larsen (27), Jill-Mari Hallonen (20), Julie Jærgensen (22) og Michele Waagaard (25). Foto: Linda Næsfeldt
FREDAGSPANELET: Jan Eivind Bertelsen (24)(f.v.), Anders Nielsen (27), Calle Hellevang-Larsen (27), Jill-Mari Hallonen (20), Julie Jærgensen (22) og Michele Waagaard (25). Foto: Linda Næsfeldt Vis mer

Jan Eivind: -  Jeg har hatt den intense følelsen av å ha truffet den rette noen få ganger. Men neste uke er følelsen borte. Og hva skal man basere seg på, da? Skal man tro på den ene eller den andre uka?

Anders: -  Det er noen uker som er digg og noen som er jævlige. Og sånn skal det være. Hvis du er der oppe hele tida, så er det som å være Rosenborg-supporter. Du begynner å furte hvis du ikke vinner 5-0. Mens hvis du er Moss-supporter, så har du vært gjennom så mange dårlige fotballkamper, at når du først vinner, eller unngår nedrykk, så blir du så ubeskrivelig glad! Og glemmer alle de dårlige kampene.

Calle: -  Et perfekt forhold er bare en abstrakt forestilling. Ingen dødelige mennesker klarer å leve opp til den.

Anders: -  Og det er bare et spørsmål om tid før Rosenborg kommer til å gå på en skikkelig smell.

Jan Eivind: -  Jeg gleder meg.

Anders: -  Verdens kjedeligste fotballag. Verdens absolutt kjedeligste fotballag.

Calle: -  Tenk på Harald Brattbakk. Tenk på hvor kjedelig han er. Han kunne jeg ikke delt garderobe med, engang. Det hadde bare ikke funket.

Michele: -  Det er mange jeg har kunnet dele pinlige pauser med. Men det betyr ikke at det er den rette. Noen ganger betyr det bare at vi ikke har noe særlig å snakke om.

Julie: -  Men alle har vel hatt en sånn følelse: Du er sammen med en fyr, vet ikke helt om dere er kjærester eller hva dere er, men så skjer det noe som får deg til å tenke at okei, dette kan faktisk funke. Og det kan være verdens teiteste ting. At han tar av seg på beina utenfor døra, ikke innenfor. Eller bruker brunt istedenfor lyst sukker. Men det betyr ikke nødvendigvis at det er den rette rette. Det betyr kanskje bare at dere begge foretrekker brunt sukker.

Jill-Mari: -  At du kan se deg selv sammen med dette mennesket resten av livet, det er jo det det kommer an på.

Michele: -  Og hvis du egentlig ikke bryr deg om hva som skjer i framtida, for så lenge du er sammen med denne personen, så er du trygg. Tenk å føle det. Åh.

Julie: -  Det bør iallfall føles bedre å ha kjæreste enn å ikke ha kjæreste.

Michele: -  Men finnes det bare en som er rett for deg, eller finnes det mange?

Julie: -  Jeg tror virkelig at det finnes mange. Hvis ikke: lykke til.

Jill-Mari: -  Jeg har jo vært i den situasjonen at den her personen, han kan jeg elske resten av livet. Men oi, så er det ikke sånn likevel. Det kan jo skje. Du har ikke noen garanti.

Michele: -  «Er han den rette?» er litt som å spørre «hvorfor elsker du meg?» Det er noe du ikke kan sette ord på. Det er bare en følelse som oppstår.

Julie: -  Og det er ikke sånne funderinger man gjør seg så ofte, heller. Jeg føler de store spørsmålene ligger mer på nivået «skal vi flytte sammen eller skal vi ikke?» Det er lettere å svare på. Da er det bare å veie for og imot. Gjør en vurdering.

Michele: -  Jeg vet ikke om jeg har tro på den eneste rette, men jeg har sterk tro på at det finnes en rett for meg der og da. Kanskje ikke om fem år. Det får vi se på.

Julie: -  Og det er en helt kul holdning å ha, da! Jeg synes ikke det er så ille. Det er kulere enn å ljuge på seg masse annet rart som man uansett ikke har noen garanti for. Kanskje det blir kjempebra. Kanskje ikke.

Michele: Du er uansett rett for meg .