Jakten på jazzen

Jaga Jazzist er på hugget etter jazzen, og Blå har for lengst fanga Jaga Jazzist. Eller de har fenget hverandre. De er nemlig musikalske tvillingsjeler, og det er derfor ingen bombe at bandet feirer sitt nye album med konsert på nettopp Blå.

I presentasjonen av Jaga Jazzist legger ikke Blå skjul på at de er veldig glade i dette bandet. De spilte allerede på klubbens åpningskveld for vel tre år siden, og siden da har det bare gått oppover for begge parter – i jazzens navn. Jaga Jazzist er bandet mange har hørt live, lagt merke til på andre bands plater eller hørt om i småprat om musikkagendaen. Nå har du på nytt sjansen til å høre dem live, og denne gangen repetere det i din egen stue.

Det nye albumet «A Livingroom Hush» gis ut på det ikke ukjente plateselskapet Warner Music. Av Dagbladets Anders Grønneberg får jazzkollektivet på ni mann og en kvinne sitt pass pyntelig påskrevet med «A Livingroom Hush er kompleks, intelligent og solid. Den er trygt forankret i Miles/Coltrane-tradisjonen, og innfrir med lett tilgjengelige programmeringer, utfordrende lydkollasjer og intelligent instrumentalpop». Og resten av kritikerstanden har bidratt med liknende klappsalver til plata.

Tønsberg-bandet har tidligere bidratt på platene til blant andre D\'Sound, Big Bang, Briskeby, Cato Salsa Experience, Ricochets og Euroboys(tidligere Kåre & The Cavemen). Før har de spilt med band som Sternklang, Beatroute og King Midas. Du så dem kanskje også live sammen med Big Bang under fjorårets Spellemannsprisutdeling.

Bandet består som sagt av ti individer på nesten alt du finner av instrumenter i den mettaliske blåserekka og slagverkseksjonen, i tillegg til gitarer og bass, både med og uten ledninger, og keyboards. Fløyte og munnspill tar de også i sin munn, her spares det ikke på verktøy når jazzen skal nedlegges med popstjerner i sideblikket .

Du kan lese og oppleve mer av bandet på de jazza sidene til Jaga Jazzist.