Jakter norske band

Sjefsbooker Martin Elbourne i Englands svar på Bylarm, vil vise fram Madrugada til kresne engelskmenn.

TROMSØ (Dagbladet): Med over 200 000 solgte eksemplarer av albumene «The Deep End» og «Live at Tralfamadore» er Madrugada årets salgssuksess i Norge. Nå får de også sjansen til å vise seg i utlandet. Martin Elbourne, sjefsbookeren til The Great Escape - Englands svar på musikkbransjetreffet Bylarm - bekrefter at bandet skal spille under arrangementet i mai.

Kan slå igjennom

Det blir en gyllen mulighet til å vise seg fram for den britiske musikkbransjen. Alle de store engelske festivalene kommer til å være representert, og det kommer også bransjefolk fra resten av Europa, forteller Elbourne.

Tradisjonelt har det vært vanskelig for nordmenn å slå igjennom på det britiske musikkmarkedet. Elbourne er ikke i tvil om at Madrugada har det som skal til for å klare det.

-  De er jo en av de mest populære gruppene i Norge. Mine kolleger, som har booket bandet, sier at det er som en blanding av R.E.M og Big Star. De kan bli store i England, sier Elbourne.

To band til

Men Elbourne er ikke bare ute etter storegutta. Han er på Bylarm for å jakte på mer norsk. Ytterligere to band skal få bli med til The Great Escape.

-  Hittil har blant annet sett Elvira Nikolaisen, Serena-Maneesh, Jake Ziah og Goo Men. Jeg gleder meg også til å se Adjagas, som jeg tidligere har booket til Glastonbury-festivalen, forteller han.

 TIL THE GREAT ESCAPE  Sivert Høyem og resten av Madrugada får i mai muligheten til å prøve seg i England. Adjagas kan også være et aktuelt band. Foto: Eirik Helland Urke.
TIL THE GREAT ESCAPE Sivert Høyem og resten av Madrugada får i mai muligheten til å prøve seg i England. Adjagas kan også være et aktuelt band. Foto: Eirik Helland Urke. Vis mer