KONTROVERSIELLE: Programledertrioen Marie Kinge (f.v), Thomas Albertsen Dahlen og Pia Dailey Kristoffersen var de første deltakerne i seksualopplysningsprogrammet  «Trekant» på NRK3. Nå leter NRK etter deres arvtakere.  
Foto: Morten Holm / Scanpix
KONTROVERSIELLE: Programledertrioen Marie Kinge (f.v), Thomas Albertsen Dahlen og Pia Dailey Kristoffersen var de første deltakerne i seksualopplysningsprogrammet «Trekant» på NRK3. Nå leter NRK etter deres arvtakere. Foto: Morten Holm / ScanpixVis mer

Jakter på deres arvtakere

NRK mener det er mulig å lage en ny sesong av det kontroversielle sex-programmet.

Det var et av de mest debatterte programmene på tv i fjor. Nå jakter NRK på tre nye ungdommer som skal lære de norske tv-seerne mer om sex.

- Vi har hele tiden hatt god magefølelse på å lage en ny sesong. Vi ser også at det er massevis av temaer å utforske, sier tv-sjef i NRK P3 Ung, Håkon Moslet og fortsetter:

- Når vi vet at sex er en del av ung virkelighet, og dermed er et viktig tema for NRK å fokusere på, så var det til slutt ingen tvil, sier han i en pressemelding.

Skapte storm Det kontroversielle seksualopplysningsprogrammet skapte klagestorm i fjor. Foran kamera måtte de tre unge programlederne Marie Kinge, Thomas Albertsen Dahlen og Pia Dailey Kristoffersen blant annet gå på tantrisk sexkurs, på runkeskole, på strippekurs og være med på fiktiv pornofilminnspilling. Mange mente programmet var for spekulativt og ikke tok opp følelser knyttet til seksualitet.

Programmet satte ny klagerekord i NRK og var også på bordet hos Medietilsynet og Kringkastingsrådet.

I stedet for å fordømme serien, som er den største suksessen for NRK3 noensinne, oppfordret Kringkastingsrådet kanalen til å komme med en oppfølger.

Leter etter programledere - Vi opplever «Trekant» som et unikt konsept i floraen av tv-tilbud. Serien er alene om å eksponere sex for unge mennesker på en seriøs, vittig og normaliserende måte. Derfor lager vi en ny sesong, sier Moslet.

I dag starter jakten på nye deltakere. Sist NRK søkte etter programledere til programmet fikk de inn rundt 350 søknader.
 
- Vi er ikke på utkikk etter seksuelle superstjerner, men etter deltakere som har spørsmål, usikkerhet og forventninger som målgruppa kan kjenne seg igjen. Marie, Pia og Thomas gjorde en fantastisk jobb i fjor, nå gleder vi oss til å jobbe med nye ungdommer, sier Håkon Moslet.

Vi opplever "Trekant" som et unikt konsept i floraen av tv-tilbud. Serien er alene om å eksponere sex for unge mennesker på en seriøs, vittig og normaliserende måte. Derfor lager vi en ny sesong, sier tv-sjef i NRK P3 Ung, Håkon Moslet.