Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Jakter på det pikante

Nils Johan Ringdal har tidligere vist at han gjerne graver under glasuren. Derfor ønsket Nationaltheatret nettopp ham som forfatter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Full av usannheter

- Det er vårt ønske at boka skal bli så rik som mulig. Dette teatret er ytringsfrihetens høyborg. Det er med åpne øyne at vi har valgt en forfatter som står fritt og uavhengig til den historien han skal fortelle, bekrefter teatersjef Ellen Horn.

Til Dagbladet fortalte Nils Johan Ringdal i forrige uke:

- Jeg ønsker å fortelle Nationaltheatrets historie på en slik måte at folk orker å lese 500 sider. Derfor kan jeg godt la en teatersjef felle en tåre og noen puste litt tungt, uten å ha bevis for akkurat det.

Dagbladet kjenner til at Ringdal i sitt kildearbeid har vært svært interessert i pikante historier om teaterfolks privatliv. Ringdal sier om denne måten å framstille historien på:

- Hva folk oppfatter som sladder, eller som interessant og relevant, vil det alltid være delte meninger om.

I 1993 skrev han Den norske Forfatterforenings jubileumsbok «Ordenes pris», og måtte gå en runde i retten før konflikten endte i forlik. Han har også blant annet skrevet «Verdens vanskeligste yrke. De prostituertes historie» og «Lystens død? Bekjennelser fra en mann av gay-generasjonen».

SKRIVER VIDERE: Nils Johan Ringdal vil ha arbeidsro i sluttspurten av boka om Nathionaltheatrets historie.