ROMANDEBUTERER: Bjarte Breiteig mener litteraturen skal være «en tung, mørk tordensky på leserens falske blåhimmel av vanetenkning og selvkonstruert trygghet.» (Dagbladet, 2000) Nå romandebuterer med en fortelling om en desperat mann.


Foto: TOM MARTINSEN
ROMANDEBUTERER: Bjarte Breiteig mener litteraturen skal være «en tung, mørk tordensky på leserens falske blåhimmel av vanetenkning og selvkonstruert trygghet.» (Dagbladet, 2000) Nå romandebuterer med en fortelling om en desperat mann. Foto: TOM MARTINSENVis mer

Jakter på en overgriper

Bjarte Breiteig utforsker mørket i menneskene.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

ANMELDELSE: Martin er en god far. Han følger opp de to små sønnene, gir rom til karrierekona Gina, holder det nyoppussede barndomshjemmet, som familien nylig er flyttet inn i, i orden. Han tar seg til og med av sin skjøre ekskjæreste, Lillian. En ettermiddag er politiet på døra. Ved en tilfeldighet er det avdekket at Lillians fireårige datter har vært utsatt for overgrep. Mistanken rettes mot Martin.  

«Mine fem år som far» Forfatter: Bjarte BreiteigForlag: Aschehoug

Disharmoni

«Mine fem år som far» er Bjarte Breiteigs romandebut etter tre sterke novellesamlinger. Siste samling kom for åtte år siden og tyder på at stoffet i året bok har trengt tid til å modne og bearbeides. Skjønt den mørke materien har også før vært Breiteigs tema; overgrep, makt, det psykiske spillet mellom mennesker. Breiteig har aldri vært redd for å vekke ubehag i leseren.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn