Jakter på flerkulturelle barnebokforfattere

Forfatterutdanning utlyser stipend.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Forfattere med flerkulturell bakgrunn er nærmest fraværende i norsk barne- og ungdomslitteratur, sier Dag Larsen, barnebokforfatter og leder for forfatterutdanningen for barne- og ungdomslitteratur ved Norsk Barnebokinstitutt.

Den store norske innvandrerromanen har lenge vært etterspurt i litterære miljøer. Men hva med barnebøkene? Tidligere i år skrev Aftenposten om stipendiat Åse-Marie Ommundsen, som på et seminar på nettopp Norsk Barnebokinstitutt etterlyste de flerkulturelle barnebøkene.

- Hvis litteraturen gjenspeiler samfunnet, er det et skille her i landet. Meg bekjent er det ikke skrevet barne- og ungdomsbøker fra innsiden med et integrert muslimsk gudsbilde i Norge, sa Ommundsen.

Kvoteres inn

Nå forsøker Norsk Barnebokinstitutt å gjøre noe med dette. Til høsten utvides forfatterutdanningen fra ett til to år. Samtidig forbeholdes to av studieplassene studenter med bakgrunn fra Asia, Afrika, Midt-Østen og Latin-Amerika.

Søkerne til disse plassene blir kvalitetsvurdert utfra innsendte tekster, på samme måten som alle de andre studentene. Men i motsetning til de andre, vil disse to få dekket skolepengene på 35 000 kroner i året. Forfatterutdanningen har fått støtte fra Fritt Ord til å dekke stipendene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer