Jakter på norsk Trump

TVNorge jakter på Norges Donald Trump, men norske finansfolk har foreløpig sagt nei til å lede en norsk versjon av «The Apprentice».

-  «Du har sparken!» på norsk. Slik håper TVNorge at de skal lokke like mange norske seere til skjermen som «The Apprentice» har gjort med Donald Trumps «You're Fired!» i USA.

Uaktuelt

TVNorge forsøker å få med norske millionærkjendiser i rollen som Donald Trump i en hjemlig variant av realitykonseptet «Donald Trump - The Apprentice», men verken Petter Stordalen, Celina Midelfart eller Trygve Hegnar er aktuelle for en slik tv-satsing.

-  Jeg kan bekrefte at TVNorge har spurt meg om jeg vil være med i serien, og at jeg har takket nei. Det er uaktuelt for meg, sier hotellkongen og mangemillionæren Petter Stordalen til Dagbladet.

Etter det Dagbladet erfarer, er også Celina Midelfart blitt spurt om å være den norske Donald Trump på TVNorge.

Også Kapital-redaktør og mangemillionær Trygve Hegnar er blitt spurt, men takket nei.

-  Jeg har fått denne henvendelsen, men har svart nei på den. Jeg vil ikke kommentere dette videre, sier Hegnar til Dagbladet.

I serien spiller Donald Trump på sitt rykte som knallhard og usentimental forretningsmann, og sparker de håpefulle deltakerne nådeløst.

Realitykonseptet går ut på at deltakerne blir fulgt i en beinhard konkurranse om en ettårskontrakt i firmaet til en profilert bedriftseier. I USA er det mangemilliardæren Donald Trump som sitter i sjefsstolen og skal velge seg ut en medarbeider blant de 15 deltakerne. I hver episode gis en av «lærlingene» sparken, og den som sitter igjen får en arbeidskontrakt verdt en million dollar, om lag sju millioner kroner. Serien har slått alle rekorder og er blitt årets store snakkis i USA. Her hjemme gjør virkelighetsserien det også bra med 222 000 seere og en markedsandel på 15,5 prosent i forrige uke. Nå følger TVNorge opp suksessen med en norsk variant.

Rik et pluss

Informasjonsdirektør Jens-Petter Gjelseth i TVNorge bekrefter at kanalen er i gang med å planlegge en norsk utgave av det populære realityprogrammet, men at de ennå er kommet kort i prosessen. Han vil verken kommentere eller navngi de potensielle deltakerne kanalen har vært i kontrakt med.

-  Det blir helt galt å si for mye om det ennå, for vi er fremdeles i en prosess der vi sonderer terrenget, sier Gjelseth.

Han kan imidlertid fortelle at dersom alt går etter planen er den norske serien på lufta våren eller høsten 2005. Den skal ha 10- 15 deltakere i tillegg til bedriftseieren. Kanalen stiller visse krav til hovedpersonen i serien.

-  Det viktigste er at han eller hun har en bedrift der vinneren får en spennende og godt betalt jobb. At vedkommende i tillegg er kjent eller rik er selvfølgelig et pluss, sier Gjelseth.

SIER NEI: Trygve Hegnar har takket nei til tilbudet om å bli realitystjerne.
SIER NEI: Petter Stordalen sier det er uaktuelt for ham å bli realitystjerne.
SIER NEI: Celina Midelfart skal etter det Dagbladet erfarer ha sagt nei til et tilbud om å lede en norsk versjon av realityserien «The Apprentice».