Jakter på rekordene

Kan Shrek hamle opp med Frodo?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Shrek 2, som onsdag hadde premiere på kinoene i USA, har allerede tatt sikte på å slette tidligere filmrekorder. To rekorder er allerede i boks. Filmen er satt opp på 4,163 kinoer, 422 mer enn X2: X-Men United.

I tillegg spilte den inn 11,8 millioner dollar første dag, noe som er ny midtukerekord. Den forrige tilhørte Pokemon The First Movie, som debuterte til 10,1 millioner dollar i 1999.

Jakter på Frodo

Men det grønne trollet og vennene hans har ikke tenkt å stoppe der. Godt hjulpet av knallanmeldelser, kommer Shrek 2 til å konkurrere mot både Spiderman og Ringenes Herre: Atter en konge.

Frodo og Sam har femdagersrekorden for en film sluppet midt i uka, etter at filmen om Saurons fall spilte inn 124,1 millioner dollar, melder CNN.

Spiderman har tredagersrekorden, med en samlet inntjening på 114,9 millioner dollar.

Lenge til norgespremieren

Hvis det skule vise seg å bli for tøft, er det i hvert fall stor sannsylighet for at Shrek tar rekordene for animerte filmer. Toy Story 2 spilte inn 80,1 millioner dollar de første fem dagene, mens Finding Nemo dro 70,3 millioner på tre dager.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer