Jakter på sin norske familie

BERGEN (Dagbladet): - Hvor er min norske familie? spør skuespilleren Peter MacNicol (45) fra «Ally MacBeal». Han håper Dagblad-leserne kan hjelpe ham å oppspore slektningene.

MacNicols oldefar, med etternavnet Johnsen, gjorde som mange andre nordmenn: pakket det lille han eide og flyttet til USA og Minnesota på jakt etter lykke og rikdom.

- Jeg vet dessverre veldig lite om min familie, bortsett fra at oldefar kom fra Trondheim, sier mannen som spiller den lille rare advokaten John Cage i «Ally McBeal»-serien.

Syk av sola

I halvannen uke har han sammen med kona Marsue og faren sommerferiert med hurtigruta fra Kirkenes til Bergen.

Trondheimsbesøket ble naturligvis et av turens høydepunkter. Også for faren John Johnsen, som aldri hadde sett bestefarens hjemland og hjemby.

- Norskekysten er det vakreste jeg noensinne har sett, sier Peter til Dagbladet.

- Jeg leste og lærte om midnattssola på skolen, men ikke at den kunne gjøre meg gal, sier han.

- Jeg sov ikke på 48 timer. Leste, spiste, nøt utsikten, pratet med folk og fotograferte. Jeg visste det var sol ute og kunne jo ikke gå og legge meg. Jeg ble rett og slett syk av sola, sier Peter MacNicol

- Og så Lofoten, da: stående på dekk inn Trollfjorden, med Grieg-musikk på høyttalerne. Har du opplevd det? Ikke? Det er sterkt. Ved siden av meg sto turister og pratet i vei, som om ingenting var hendt. Jeg brølte til dem av alle lungers kraft: - Hold kjeft.

De trodde det hadde klikket for meg. Og det hadde det jo, flirer den spedbygde, men store skuespilleren.

Nye episoder

Etter en tur innom England drar han nå til Los Angeles og innspillingen av 25 nye episoder av «Ally McBeal». De første 22 episodene av serien er allerede vist i Norge, de neste 24 kommer til høsten.

Nærmere 600000 seere fulgte den fargerike advokatgjengen, og TV2 legger ikke skjul på at de har store forventninger til høstens runde.

- Jeg har instruert to av høstens episoder, og skal gjøre det et par ganger under sommerens opptaksrunder. Jeg var veldig nervøs. Trodde jeg skulle klare å være en rolig mann i den jobben, men det gikk helt galt. Det er rart å instruere de samme menneskene jeg spiller mot, mener Peter MacNicol.

PÅ FAMILIEJAKT: Peter MacNicol fra TV-serien «Ally McBeal» leter etter familiens norske røtter.