FEILTOLKET LÅT: James Blunt er lei av at folk mistolker låta han slo igjennom med i 2004. FOTO: Tommy Arnesen / Dagbladet 
FEILTOLKET LÅT: James Blunt er lei av at folk mistolker låta han slo igjennom med i 2004. FOTO: Tommy Arnesen / Dagbladet Vis mer

James Blunt: - «You're Beautiful» handler ikke om det du tror

- De som spiller denne sangen i bryllup er ikke gode i hodet, sier artisten. 

(Dagbladet): Etter at låta «You're Beautiful» nådde publikums ører i 2004, var gjennombruddet et faktum for den britiske artisten James Blunt. Albumet «Back to Bedlam», som inkluderte låta, ble også utropt til Storbritannias mestselgende album dette tiåret.

Mange har trodd at dette er en romantisk låt, men i et intervju med Huffington Post, røper Blunt at dette slett ikke stemmer.

- Alle sier, «Han er så romantisk. Jeg vil at «You're Beautiful» skal spilles i bryllupet». Disse menneskene er ikke gode i hodet, sier Blunt.

Han legger til at sangen faktisk ikke er romantisk i det hele tatt, men handler om en stalker på t-banen.

- Burde vært i fengsel

- Du blir satt i bås med kommentarer som «James Blunt, er ikke han en myk romantiker? Drit i det. Nei, det er jeg ikke. «You're Beautiful» er ikke en myk, romantisk forbanna sang. Den handler om en fyr som er høy på dop på t-banen, og stalker en annens kjæreste når den fyren er rett foran ham, og han burde vært innesperret eller satt i fengsel for å være en sånn pervo, sier Blunt.

«You're Beautiful» er fortsatt James Blunts mest kjente låt. I 2007 ble den nominert til Grammy for «Årets beste sang» og «Beste mannlige popvokal». James Blunt ble også nominert til Grammy for «Årets beste plate» samme år.

Fant opp historie

Tidligere denne måneden røpet James Blunt også at historien om hvordan artist Ed Sheeran (26) fikk arret sitt, også er en annen enn det folk har trodd. I november i fjor skapte Sheeran overskrifter verden over, etter at det ble hevdet at prinsesse Beatrice (28) hadde gitt ham et sår i ansiktet med et seremonielt sverd.

Den britiske artisten ble ifølge tabloidavisa The Sun skadet da prinsessa som en spøk skulle slå «You're Beautiful»-sangeren James Blunt til ridder på en fest.

Den angivelige sverdulykken fant sted fordi prinsessa ikke var klar over at Sheeran stod bak henne da hun svingte sverdet, noe som førte til at sangeren fikk et synlig arr på kinnet.

I et intervju med ShortList avslørte Blunt at prinsesse Beatrice ikke var den skyldige.

- Ed var full og tullet rundt, og han kuttet seg selv. Vi fant opp en fantasihistorie, og folk gikk på den. Det var veldig flaut, sa Blunt.