Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

TV-anmeldelse: «Den ultimate agent» på NRK

James Bond på valium

Dessverre helt uten nerve, noen vinnende vesen eller spenning.

SPIONREALITY: «Den ultimate agent» er en ny realityserie laget av Strix for NRK, der vi i ti lørdager framover kan følge 16 deltakere som er i Budapest for å leke og lære seg faget agent. Dessverre blir det agent gjesp, mener vår anmelder. Video: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TV: Lørdag 12. januar kan du ta fram sin indre speider. Eller åpent stå fram hvis du liker og har lekt en eller annen form for ninja, detektiv, politi og røver og gjemsel. Eller hvis du elsker spionfilmer, kan Hakkespettboka utenat, ikke får nok av 007, inspektør Snusen og Jason Bourne, ja, da er det bare å benke seg ned og ta del i NRKs nye realityserie, «Den ultimate agent».

«Den ultimate agent»

2 1 6

Realityserie

12.januar kl. 21:20
Beskrivelse:

Klassisk reality der 16 deltakere skal bli til én.

Kanal:

NRK1

«Selskapslek for familie og venner.»
Se alle anmeldelser

I ti programmer kan vi følge denne leken som foregår innenfor sfæren agentvirksomhet. Det starter opp med to lag bestående av åtte personer på hvert lag hentet fra vidt forskjellige yrker og samfunnslag i Norge. Hele bunten reiser til Budapest der det ene laget blir hetende Buda og det andre Pest. Konkurransene kan begynne. Byen er utrygg. De norske hobbyagentene virrer rundt med rett til å feile, le, banne og leke.

Det er lagt opp slik at vi-vil-være-agenter skal lære seg diverse tricks underveis: Hvordan skygge og hvordan reagere hvis du blir forfulgt, sikre spor, ta fingeravtrykk, ta hemmelige bilder, se og ikke bli sett, mange andre hemmelige oppgaver og koder. Deltakerne skal også forsøke seg innenfor kjøring av tanks, skyte med skarpe skudd og selvsagt skal det gå veldig fort, både til vanns og til lands.

PROGRAMLEDER: Martin Giæver. Foto: Sarosi Zoltan / NRK / Strix
PROGRAMLEDER: Martin Giæver. Foto: Sarosi Zoltan / NRK / Strix Vis mer

Alt det vi mange ganger har sett på film og i diverse TV-serier siden tidenes første doktor Watson. «Den ultimate agent» programledes av NRK-journalist Martin Giæver.

Deltakerne får testet seg i team, alene, både fysisk og psykisk, og vi får også se om de makter å løse oppgaver under ekstremt stress og press.

I en hel måned er de voksne folkene på plass i Budapest der de også får opplæring av eksperter, og ellers blir de også trent opp i det dunkle faget agent. Realityserien er lagt opp slik at i hver episode får lagene to oppdrag: et oppdrag ute i felt og et såkalt hovedoppdrag. Det laget som taper hovedoppdraget må, via sin teamleder, velge ut tre stykker som deretter må bale i den militære hinderløypa som kalles «Flukten». Her ligger det et snev av spenning, et snev.

Den av deltakerne som taper flukten må dessverre si tusen takk, det har vært et eventyr. Og, deretter reise hjem med retten til å gråte. Om ti lørdager får vi vite hvem som er igjen alene og som kan komme hjem til ulvestaten Norge som den ultimate agent.

Men, denne lørdagsreisen er det liten vits å være med på for andre enn nære venner, noe familie og noen kollegaer på de respektive arbeidsplassene. «Den ultimate agent» er en dvask selskapslek med diverse kamera på slep. Humørløs? Ja, kanskje det. Kanskje det, gitt. Beklager.

Uansett, lisenspengene blir her svidd av på et konsept som er nesten helt uten nerve, som mangler et eller flere vinnende vesen, med altfor mange cocky deltakere og første episode var uten et element av ekte spenning. Påhitt etter påhitt. Trøtte saker.

Vi våger den delikate påstanden at samtlige deltakere etter fem sekunder ville fått beskjed av selveste Miss Moneypenny om å reise hjem, drikke en kopp varm sjokolade eller svart te med melk. Og, la det bli med det.

Hører vi James Bond på valium?

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!