James Bond røyker fortsatt 70 om dagen, men nå vil han finne seg en kjæreste

Den nye Bond-boka «Solo» ble lansert i går.

NUMMER 7 I REKKA: William Boyd er den syvende forfatteren som har tatt opp igjen arven etter Ian Fleming og skrevet bok om agent 007, James Bond. I går ble romanen «Solo» lansert som er Bond-bok nummer 38. Foto: Scanpix
NUMMER 7 I REKKA: William Boyd er den syvende forfatteren som har tatt opp igjen arven etter Ian Fleming og skrevet bok om agent 007, James Bond. I går ble romanen «Solo» lansert som er Bond-bok nummer 38. Foto: ScanpixVis mer

(Dagbladet): 60 år etter at verden for første gang ble introdusert for agent 007 i Ian Flemings bok «Casino Royale», gjenfødes James Bond for syvende gang.

«Solo» Siden forfatterens død i 1964 har James Bond blir gjenoppfunnet mange ganger, da hele syv andre forfattere har forsøkt å hente frem Flemings berømte agent.

I går kom den trettiåttende boka om 007 ut i Storbritannia. Tittelen er «Solo», og denne gangen er det forfatter William Boyd som har tatt på seg jobben med å fortsette Bonds eventyr. I sin roman, som finner sted i 1969, gir Boyd Bond i oppgave å egenhendig stoppe en bitter borgerkrig i den fiktive vestafrikanske staten Zanzarim.

- Han drikker, røyker og gjør alt det man forventer av den klassiske James Bond. Han har alle de dårlige uvanene som Fleming gav ham, sier forfatteren i et intervju med Daily Mail.

- Jeg hadde ingen ønsker om å gjøre Bond mer akseptabel for tiden vi lever i nå, fortsetter Boyd og legger til at agenten i denne boka er på jakt etter et langvarig kjærlighetsforhold.

Vil ikke ha Daniel Craig På lanseringen av den nyeste James Bond-boka kunne forfatteren ifølge BBC røpe at han i forkant av å skrive romanen hadde noen diskusjoner med Bond-skuespiller Daniel Craig om han burde fullføre bokplanene eller ikke.

Til tross for at de to er gode venner vil imidlertid ikke Boyd bruke Craig i rollen som Bond dersom hans bok skal filmatiseres:

- Jeg synes Daniel er en fantastisk skuespiller, men han har ikke den riktige fysikken til å kunne spille James Bond. Jeg ville heller valgt Daniel Day-Lewis fordi jeg mener han ligner mer på den James Bond Fleming beskriver i sine bøker.

DEN NYE BOND?: Dersom forfatter William Boyd kunne velge skulle Daniel Day-Lewis spilt James Bond. Foto: Stella Pictures
DEN NYE BOND?: Dersom forfatter William Boyd kunne velge skulle Daniel Day-Lewis spilt James Bond. Foto: Stella Pictures Vis mer