James Bond skal redde verden - i Baku

Baku (NTB-Reuters): James Bond må nok en gang rykke ut for å redde verden, og denne gangen skal den britiske superagenten trå til i den tidligere sovjetrepublikken Aserbadsjan, Der skal han slåss mot kjeltringer som vil ha tak i aserbajdsjanernes store oljerikdommer.

Ifølge Amanda Schofield i filmselskapet Eon Productions vil deler av den nye 007-filmen bli tatt opp på en oljeplattform i Kaspihavet. Det kan bli spennende nok i seg selv, ettersom denne plattformen ble bygget og satt i drift av sovjetiske eksperter allerede under annen verdenskrig.

Kaspihavet står nå sentralt i et nytt oljeeventyr, og Amanda Schofield legger ikke skjul på at det er dette som har ført Eon Productions til Baku. Forøvrig vil hun si minst mulig om handlingen i den nye Bond-filmen, der irske Pierce Brosnan igjen skal spille hovedrollen.

- Hvis du vil ha en vakker film, skal du filme i Paris. Hvis du vil ha mye natur, skal du filme i Amazonas. Men hvis det er olje og oljeintriger du leter etter, skal du komme til Baku, sier Ali Hoomani som leder Aserbajdsjans internasjonale filmselskap AIC.

Filmmakerne vil ikke ha større vansker med å gjenskape et internasjonalt oljemiljø i Baku, Siden den tidligere sovjetrepublikken ble uavhengig i 1991, har russiske, britiske, tyrkiske og amerikanske oljefolk konkurrert om milliardoppdrag i Kaspihavet.