James Bonds bil solgt for 13,8 mill. kroner

Maskinpistoler inkludert i prisen.

(Dagbladet.no): En av de råeste bilene i filmhistorien - en sølvfarget Aston Martin DB5 fra 1965 som Sean Connery brukte i blant annet «Goldfinger» - ble fredag auksjonert bort på en auksjon for veteranbiler i Arizona, USA.

Prisen for filmklenodiet? Bilen ble solgt for 13,8 millioner kroner til en velstående 45 år gammel sveitsisk samler. Inkludert i prisen var blant annet maskinpistoler, «dekk-kuttere» montert på hjulene, skuddsikkert bakvindu, røykmaskin og en innretning som kan slippe ut oljesøl på veiene. 

Bondmobilen er en av fire som ble brukt i filmene «Goldfinger» (1964) og «Thunderball» (1965), og har også blitt brukt til markedsføring.

ALLE GUTTERS VÅTE DRØM?: Den er ihvertfall hendig om du vil bli kvitt forfølgere. Slipp ut olje i veibanene og de kjører av veien. Slipp ut et røykfelt og de mister deg av syne... Foto: Scanpix
ALLE GUTTERS VÅTE DRØM?: Den er ihvertfall hendig om du vil bli kvitt forfølgere. Slipp ut olje i veibanene og de kjører av veien. Slipp ut et røykfelt og de mister deg av syne... Foto: Scanpix Vis mer
AGENT 007 MED BIL: Her fra Goldeneye.