Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

James May avviser at deres nye bilprogram konkurrerer med «Top Gear»

Uttaler seg også om omstridt stunt: - Det var muligens litt uklokt.

KOMMER MED NYTT PROGRAM: (Fra venstre) James May, Jeremy Clarkson og Richard Hammond har blitt superstjerner gjennom BBCs «Top Gear». I fjor kuttet de båndene med den britiske rikskringkasteren, og lager nå et nytt bilprogram for Amazon. Foto: NTB Scanpix
KOMMER MED NYTT PROGRAM: (Fra venstre) James May, Jeremy Clarkson og Richard Hammond har blitt superstjerner gjennom BBCs «Top Gear». I fjor kuttet de båndene med den britiske rikskringkasteren, og lager nå et nytt bilprogram for Amazon. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I fjor brøt de daværende «Top Gear»-programlederne James May og Richard Hammond med BBC, etter at deres kontroversielle kollega Jeremy Clarkson fikk fyken av den britiske rikskringkasteren.

Da hadde trioen ledet programmet siden 2002 og 2003.

I fjor sommer ble det klart at trioen hadde signert kontrakt om et nytt bilprogram med Amazon, som filmes i disse dager.

I SOLSTEIKA: Jeremy Clarkson, Richard Hammond og James May avbildet på stranda på Barbados i slutten av februar, under innspillinga av deres kommende bilprogram for Amazon. Foto: NTB Scanpix
I SOLSTEIKA: Jeremy Clarkson, Richard Hammond og James May avbildet på stranda på Barbados i slutten av februar, under innspillinga av deres kommende bilprogram for Amazon. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Men for BBC, som med «Top Gear» tiltrekker seg et massivt antall seere verden over, var det ikke aktuelt å legge ned programmet.

Det fortsetter i ny drakt med den britiske tv- og radiopersonligheten Chris Evans og den amerikanske skuespilleren Matt LeBlanc som programledere, og sendes på tv fra mai - altså før May, Hammond og Clarksons udøpte Amazon-satsning treffer skjermene til høsten.

- Ikke krig I et ferskt intervju med The Guardian gir ikke James May uttrykk for at det stresser dem nevneverdig.

Han sier at biltrioens nye program vil bli «klart når det er klart».

- For én gangs skyld er vi ikke i et løp, sier May til The Guardian.

Briten sier også at han ikke tror at Amazon er fienden til BBC, eller omvendt.

- Det er ikke en krig, disse tingene kan eksistere samtidig. Vi kan ha Amazon og Netflix og BBC og BT Sport og folk kan gjør valg, det er det moderne liv handler om.

- Litt uklokt I intervjuet kommenterer May også det omstridte bilstuntet under innspillinga av «Top Gear», der Matt LeBlanc spant rundt og rundt et krigsmonument i London i en modifisert Ford Mustang.

Stuntet fikk massiv kritikk, blant annet av britenes finansminister, og kort tid etter ble det kjent at sekvensen ikke vil bli vist på TV.

Til The Guardian beskriver May stuntet som et resultat av dårlig bedømmelseskraft.

- Det var muligens litt uklokt, et resultat av dårlig rådgivning, sier programlederen, som samtidig erkjenner at deres etterfølgere tar nye grep i det populære bilprogrammet:

- Når de først kom til punktet der de skulle gjenoppfinne programmet, måtte de ha ballene til å fullstendig gjenoppfinne det, og det er det de har gjort.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart