Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Jamie Cullum introduserer Storbritannia for Ane Brun

Spiller sammen på BBC Radio 2 i kveld.

BRITISK RADIO: Ane Brun har spilt Norge rundt i sommer, blant annet på Øyafestivalen og Moldejazz. I kveld spiller hun på BBC Radio 2, sammen med Jamie Cullum. 
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BRITISK RADIO: Ane Brun har spilt Norge rundt i sommer, blant annet på Øyafestivalen og Moldejazz. I kveld spiller hun på BBC Radio 2, sammen med Jamie Cullum. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Med sitt fjerde og nyeste album, «It All Starts With One», ble sekserne nærmeste slengt etter artist Ane Brun (36) i fjor.

Det førte blant annet til Spellemannpris nummer tre, og i sommer har hun spilt på flere festivaler, både i inn- og utland.

At Bruns musikalske virke har resultert i suksess, er nærmest udiskutabelt.

Britisk musikerfan Men det slutter ikke her.

Blant Bruns mange fans verden over, er én av Storbritannias mest markante jazzstemmer, Jamie Cullum (33).

Musikeren har nemlig frøken Brun høyt oppe på sin liste over yndlingsartister, ifølge BBC.

Radiojam Cullum skal ha oppdaget Ane Brun i fjor, og i kveld spiller de to sammen på BBCs radiokanal Radio 2.

- Det stemmer at Ane medvirker på Jamie Cullums show, sykt kult, bekfreter Bruns manager Mikael Gustavsson overfor Dagbladet.

Siden april 2010 har Cullum hatt sitt eget, ukentlige jazzprogram på radiokanalen. Når han i kveld serverer musikk til lytterne, er Ane Brun hovedingrediensen.

PÅ TURNÉ I 2010 turnerte Ane Brun sammen med Peter Gabriel. I høst legger de to igjen ut på tur sammen, denne gang i Nord-Amerika. Første konsert er 16. september. Foto: AFP Photo / Daniel Roland / NTB Scanpix
PÅ TURNÉ I 2010 turnerte Ane Brun sammen med Peter Gabriel. I høst legger de to igjen ut på tur sammen, denne gang i Nord-Amerika. Første konsert er 16. september. Foto: AFP Photo / Daniel Roland / NTB Scanpix Vis mer

Den én time lange konserten ble spilt inn i april, og byr på låter fra Bruns «It All Starts With One».

- Ane og Jamie har ikke møttes da vi ble tvunget til å gjøre vår session på en ledig dag under turneen, men kult at han liker Ane, vi liker ham, sier Gustavsson.

Målrettet mot utlandet Han forteller videre at de har jobbet målrettet mot det utenlandske markedet siden den Molde-fødte artisten slapp sin første plate i 2003.

Blant annet har hun jobbet sammen med Genesis-vokalist Peter Gabriel, og skal nok en gang ut på turné sammen med ham, i Nord-Amerika nå i høst.

- At andre artister som Jamie eller Peter Garbiel er oppmerksomme på Ane hjelper jo så klart til å få ut musikken til et større publikum, sier Gustavsson.

ANE BRUN-FAN: Britiske Jamie Cullum er stor fan av Stockholm-bosatte Ane Brun. I kveld introduserer han Storbritannia for henne i sitt radioprogram på BBC Radio 2. Foto: Stella Pictures
ANE BRUN-FAN: Britiske Jamie Cullum er stor fan av Stockholm-bosatte Ane Brun. I kveld introduserer han Storbritannia for henne i sitt radioprogram på BBC Radio 2. Foto: Stella Pictures Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media