SANG FØR BOKSEKAMPEN: Jamie Foxx må tåle kritikk og en rett venstre for sine sangferdigheter natt til søndag. AFP PHOTO / JOHN GURZINKSI
SANG FØR BOKSEKAMPEN: Jamie Foxx må tåle kritikk og en rett venstre for sine sangferdigheter natt til søndag. AFP PHOTO / JOHN GURZINKSIVis mer

Jamie Foxx slaktes for nasjonalsang

«Den virkelige boksekampen er mellom Jamie Foxx og nasjonalsangen».

(Dagbladet): Floyd Mayweather tok lørdag en klar poengseier mot Manny Pacquiao i det som i forkant ble betegnet som tidenes boksekamp.

Men kveldens største taper var kanskje skuespiller Jamie Foxx. 

Han sang, i beste amerikansk tradisjon, nasjonalsangen før de to kamphanene inntok ringen.

Sævrt mange fans reagerte på Foxx' sangferdigheter, og mannen som en gang i tida sang «Goldigger» sammen med Kanye West, får hard medfart og beskyldes for å ha gjort en svært dårlig opptreden.

«The virkelige slosskampen var mellom Jamie Foxx og nasjonalsangen», tvitret én amerikansk bokseentusiast.

Kritikeren får bred støtte: Det var mange som slo knockout på Foxx' sangstemme i sosiale medier natt til søndag, mens Mayweather og Pacquiao ikke lyktes å få hverandre i bakken. Den kampen endte som nevnt med poengseier. 

Og det var ikke bare Foxx' vokale ferdigheter som ble kritisert. Skuespilleren tok seg også friheter med rytmen og melodien i nasjonalsangen, «The Star-Spangled Banner», som falt i dårlig jord. 

Dette var boksekampen mange hadde venta på i årevis. Bokserne sikrer seg til sammen svimlende 300 millioner dollar - over 2,2 milliarder kroner. 180 millioner dollar går til Mayweather, mens Pacquiao får 120 millioner.

Det er fortsatt uklart hvor mye Jamie Foxx tok seg betalt for å synge nasjonalsangen.