Jan Eggum får ros for rap-debut

- Når du sitter og griner, må det ha vært kunst. Se video!

(Dagbladet): Det var rapperen Øyvind «Vinni» Sauvik som var artisten det ble gjort ekstra stas på i kveldens episode av «Hver gang vi møtes».

Det medførte at både Halvdan Sivertsen, Bertine Zetlitz, Øystein Dolmen, Anne Grete Preus, Elvira Nikolaisen og Jan Eggum framførte en variant av én av Vinnis låter.

Rapper «Tomorrow» Sistnevnte valgte å legge sitt personlige preg på Paperboys' hit «Tomorrow», og entret med det et helt nytt musikalsk univers.

Visesangeren Eggum har nemlig debutert som rapper i kveld.

På bergensdialekt framførte han låta, som Vinni og Paperboys ut i 2005 med albumet «When Worlds Collide».

Wathne og Greve roser Etter Eggums hiphop-debut ble vist for det norske folk gjennom TV 2-skjermen, har Twitter nærmest strømmet over av ros rettet mot musikeren.

- Fy faen, Jan Eggum! Du ødela alle studietidens visekvelder med den jævla grønne tolvstrengeren din, men i kveld var du helt rå! skriver sportsanker i TV 2, Davy Wathne, på sin profil.

ROSER EGGUM: Davy Wathne.

Foto: Oddmund Lunde / Dagbladet
ROSER EGGUM: Davy Wathne. Foto: Oddmund Lunde / Dagbladet Vis mer

Han får raskt svar av Gunnar Greve Pettersen, tidligere «Idol»-dommer og manager for blant andre Vinni.

- Sitter og griner - Noen ganger snakker du mer sant enn en skulle tro at en bergenser kunne! Heia @janeggum, skriver Pettersen til Wathne.

Wathne befinner seg for tiden på La Manga, men det har tilsynelatende ikke hindret ham i å få med seg «Hver gang vi møtes». TV 2-profilen røper også at det kom en tåre og to:

- Har jo ikke peiling på musikk sånn som du, Gest, men når du sitter og griner på La Manga, må det ha vært kunst, er Wathnes svar til Pettersen.

Twitter-trend Men det var flere enn de to nevnte bergenserne som hyllet Eggum for hans musikalske prestasjon.

- Jan Eggum rapper. Litt fett, skriver Kadra Yusuf.

- Jeg har fått ny respekt for Jan Eggum etter "Hver gang vi møtes". Behersker det meste, melder ishockeyspiller i Stavanger Oilers Christian Dahl Andersen.

ROSER EGGUM: Gunnar Greve Pettersen. Foto: Lars Myhren Holand / Dagbladet
ROSER EGGUM: Gunnar Greve Pettersen. Foto: Lars Myhren Holand / Dagbladet Vis mer

- Jan Eggum, altså! Nå også bergensrapper. Episk, skriver sjefredaktør i Bergensavisen, Anders Nyland,

Ifølge twitterkontoen @whatthetrend, ble det så mye oppstyr rundt Eggums rapping på Twitter at «Jan Eggum» trendet på verdensbasis på det sosiale nettsamfunnet.

Ikke planer om mer Da Dagbladet møtte Eggum på programmets pressekonferanse i januar, og alt da kunne han avsløre at en rap-debut ville skje i nærmeste framtid.

Det ser imidlertid ikke ut til å gjenta seg med det første:

- Jeg har tidligere gjort en låt sammen med Tier'n og Lars (Vaular, red. anm.), «Sånn Kan Det Gå» heter den. Så om det blir mer hiphop fra meg, blir det nok heller slike samarbeid, sa Eggum til Dagbladet.

ROSER EGGUM: Kadra Yusuf.  
Foto: Sigurd Fandango / Dagbladet
ROSER EGGUM: Kadra Yusuf. Foto: Sigurd Fandango / Dagbladet Vis mer