Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Jan Eggum går til hip hop\'en

Bidrar på Tier\'n & Lars\' nye plate. I dag er det nettmøte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tier\'n & Lars er en hiphop-duo fra Oslo og Bergen, og i disse dager kommer albumet Kulturclash ut. På plata har de fått hjelp av Jan Eggum, som synger på låta Sånn kan det gå.


- Tier\'n og Lars sendte meg en fil med låten, der de hadde samplet fra «Sånn kan det gå», som er en 30 år gammel låt. Da den kom ut var den veldig aktuell fordi den handlet om fri abort. Nå er ikke låten så aktuell, men Tiern & Lars har hentet den frem igjen, og nå handler den om å dra på byen, sier Jan Eggum.

Han kom i studio for å spille inn sine partier, i stedet for å bruke klipp fra den gamle innspillingen. Visesangeren setter pris på at låta igjen lever:

- Det smigrer meg at de vil bruke låta min. De er 35 år yngre enn meg. Dette synes jeg er jævlig show, sier Eggum til Dagbladet.no.

Kombinasjonen visesanger og hiphop er ikke ny, for eksempel var trubadur Terje Nilsen med på Tungtvanns Pøbla. For Eggum dreier dette seg mest om norsk språk:


- Jeg kan ikke så mye om hiphop, men jeg har fulgt brukbart med fordi jeg er opptatt av norske tekster, og det er innen hiphop\'en det har skjedd mest på det området. Det er jo nesten bare visesangere og hiphop\'ere som skriver på norsk nå.

Men Eggum kjenner til noe norsk hiphop:


- Jeg liker Tungtvann og Klovner i Kamp for de har gjort en del bra med det rytmiske i tekstene. I tillegg liker jeg Karpe Diem, de har humor og bra tekster, sier Eggum til Dagbladet.no.

SVARER DEG: Tier\'n og Lars følger en særnorsk hip hop-tradisjon: Å samarbeide med eldre visesangere. Foto: PLAYGROUND
SVARER DEG: Tier\'n og Lars følger en særnorsk hip hop-tradisjon: Å samarbeide med eldre visesangere. Foto: PLAYGROUND Vis mer