Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Jan Eggum synger om når kjæresten finner en annen

- Skrev «En annen» året før Kaia og jeg gikk fra hverandre.

SÅR MELANKOLI: Jan Eggum har skrevet en sår, vakker og melankolsk ballade om utroskap. - Dette er et varsku til gutta, sier Eggum. Han som synger om tydlige signaler i et forhold som bør får varsellampene til enhver mann å blinke rødt. Foto: Anders Grønneberg
SÅR MELANKOLI: Jan Eggum har skrevet en sår, vakker og melankolsk ballade om utroskap. - Dette er et varsku til gutta, sier Eggum. Han som synger om tydlige signaler i et forhold som bør får varsellampene til enhver mann å blinke rødt. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Jan Eggum synger om utroskap, hvordan det er å bli vraket og se sine elskede finne en ny kjæreste.

Låta får terningkast 5 i Dagbladet.

- Nei, den handler ikke om meg, sier Jan Eggum.

Skrev før bruddet Han krever å bli trodd, for «En annen», som er første smakebit fra Eggums kommende plate, «Rio» ble skrevet året før han og Kaia Huuse gikk fra hverandre.

- Sangen er to år gammel, så det var før bruddet, sier han og legge til:

- Men de kunne vært mine observasjoner. Men det er vel slikt som skjer menn når de oppdager at det skjer saker og ting med kjæresten som ikke involverer en selv.

Et varsku til gutta - Du kan si det er et varsku til gutta. Når de ser sin kvinne gløde, gjør seg ekstra fin, går til frisøren, er ofte ute, kjøper fine klær og pynter seg. Da bør varsellampene lyse, sier Eggum.

Få, om noen, andre norske artister synger mer om sår kjærlighet enn nettopp Jan Eggum.

- Ja, det er liksom det jeg driver med, da. Men det handler ikke om Kaia og meg. Vi har en lykkelig skilsmisse. Vi deler på ungene i samme leilighet. Vi er der noen dager i uka hver, sier Eggum.

Eksen med ny kjæreste Når han ikke er sammen med barna på seks og ni år, drar han til leiligheten i Bergen. Og når han overtar ungene i Oslo, reiser eksen til Stockholm.

- Hun har fått en ny kjæreste der. Dette er helt ukomplisert.
- Men jeg har ikke hilst på ham. Det synes jeg ville vært litt rart akkurat nå. Kaia og jeg gikk fra hverandre mens vi fremdeles var venner.

Dater, men er singel Jan Eggum later ikke til å sørge over at det 16 år gamle forholdet med artisten Kaia Huuse røyk i fjor sommer. Han forteller at samarbeidet mellom dem to er glimrende.

- Jeg dater, men er fri og uhemmet, sier Eggum - men sier at han ikke er i noe fast forhold.

Jan Eggum forteller at han er aktiv og kreativ - som alltid. Han har skrevet 40 låter, og et knippe av dem er spilt inn og kommer på albumet «Rio», som skal ut til sommeren. Det er spilt inn, ja, nettopp, i Rio De Janeiro.

- Jeg har hørt mye på brasilianske Gilberto Gil, og fikk tillatelse til å låne hans band.

- Jeg var i Rio et par uker i fjor høst og spilte inn albumet, som har en brasiliansk framdrift i seg. Her er trekkspill, perkusjon, bass og gitar. Strykere ble lagt på hjemme i Bergen.

Til Festspillene i Bergen Han forteller at den kjente Gilberto Gils band kaller seg Brazilian All-Star Orchestra når de opptrer uten sjefen sjøl. Eggum kan røpe at han har fått dem til å komme til Norge.

- De skal opptre sammen med meg på Festspillene i Bergen.

Det blir konsert i Greighallen mandag 8. juni med Jan Eggum og Brazilian All-Star Orchestra. Han lover å kle sine sanger i sambafyrverkeri.

- Da skal vi spiller flere av de gamle sangene i med brasiliansk fortegn, sier Eggum.

TI ÅR SIDEN: Jan Eggum og Kaja Huuse mens de var et par - her på en premiere i 2005.
Foto: Andrea Gjestvang
TI ÅR SIDEN: Jan Eggum og Kaja Huuse mens de var et par - her på en premiere i 2005. Foto: Andrea Gjestvang Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!