Jan Erik Volds ord gnistrer av gyllen harpeklang

Wandrups utvalgte: Utgir plate sammen med Ellen Bødtker.

VIRTUOS: Harpisten Ellen Bødtker er en av våfre mest kjente harpister. På plata "Sommeren der ute" har hun sammen med Arve Henriksen og Eirik Raude lagd fortreffelig musikk til Jan Erik Volds lyrikk.
VIRTUOS: Harpisten Ellen Bødtker er en av våfre mest kjente harpister. På plata "Sommeren der ute" har hun sammen med Arve Henriksen og Eirik Raude lagd fortreffelig musikk til Jan Erik Volds lyrikk.Vis mer

CD: De som var så heldige å få med seg konserten «Store hvite bok» under Norsk Litteraturfestival tidligere i år, som markerte at norsk pianojazz? grand old man, Egil  Kapstad, fylte 75 år, la merke til hvor uanstrent harpespillet til Ellen Bødtker matchet ordene til poeten Jan Erik Vold.

I 2013 var disse to på turne i Japan. Der oppdaget Bødtker sammenhengen mellom Volds univers og den orientalske klangen hun selv dyrker på sitt gylne instrument.

Nå er de to ute med en vidunderlig, mediterende plate, «Sommeren der ute», der ord og anslag på harpestrengene glir ut og inn av hverandre som fugler på flukt, fulgt av Arve Henriksens glideflyktende trompettoner og Eirik Raudes fantasifulle klingklang med slagverket sitt.

De tre musikerne har alle komponert låter, i tillegg er innslag fra John Cages «In a Landscape» bygd inn i musikken.

Plata skaper fred og harmoni, undring og varme.

Diktene er valgt fra forskjellige av Volds verk; de forholder seg til natur og refleksjon, for eksempel det symfoniske «Det alle vet», nå omdøpt til «Havet og smilet», som står utspent mot mer haikupregete impresjoner, for eksempel «Steinen, vannet»:

«Som/vann. Som stein. Som/stein/under//vann - ikke er det steinens vilje/å bli/slipt/rundt, under//vann, men den blir/slipt/rund/under vannet, steinen