OSLO, 20090915: Platedirektør i Sony, Lena Midtveit og Playroom-sjef Jan Fredrik Karlsen uttaler seg om X Factor og kontrakter. 
Foto: Krister Sørbø / Dagbladet
OSLO, 20090915: Platedirektør i Sony, Lena Midtveit og Playroom-sjef Jan Fredrik Karlsen uttaler seg om X Factor og kontrakter. Foto: Krister Sørbø / DagbladetVis mer

Jan Fredrik Karlsen blir ny MGP-general

- Jeg har fått verdens feteste jobb.

(Dagbladet): NRK melder at Jan Fredrik Karlsen tar over jobben etter Vivi Stenberg som musikksjef for Melodi Grand Prix.

Stenberg har hatt stillingen siden 2012, og tok i sin tid over for Per Sundnes.

- Verdens feteste jobb Karlsen er har tidligere vært dommer i «Idol» og «X-Factor», og er artistmanager.

- Jeg har fått verdens feteste jobb, og går inn i den med en stor porsjon ydmykhet og respekt for alt hva MGP er. Jeg håper min erfaring og kunnskap kan bidra til at jeg kan fortsette det gode arbeidet som er gjort før meg, og bringe MGP enda et steg videre, sier Karlsen til NRK.

Stenberg gjorde det kjent at hun skulle gi seg som musikksjef i mars. Hun er fast ansatt i NRK, og skal fremover jobbe med et nytt prosjekt opp i mot NRKs valgdekning av kommune- og fylkestingvalget i september.

- En solid ressurs I mai ble det også kjent at mangeårig prosjektleder for ulike programmer i NRK, Stig Karlsen, tar over jobben som prosjektleder etter Stian Malme, som startet som prosjektleder i 2004.

- Det er en stor glede at vi nå har fått med Jan Fredrik Karlsen på laget. Han er en solid ressurs som Melodi Grand Prix vil dra stor nytte av. Jeg ser virkelig frem til å få jobbe med en kapasitet med så mye entusiasme som Jan Fredrik, sier prosjektleder for MGP Stig Karlsen i en pressemelding. 

Avtroppende MGP-sjef Vivi Stenberg er full av lovord om mannen som nå tar over for henne.

- Jan Fredrik Karlsen er en mann som kan alle musikkbransjens irrganger, og har et hjerte som banker hardt for norsk musikk. Det er få mennesker i Norge som vet like godt som ham hvor stor gjennomslagskraft musikk kan ha i TV-ruta. Den erfaringen er gull å ta med seg inn i MGP. Hans manager-erfaring er også viktig for å se muligheter for nye artister og låtskrivere som vurderer å bli med i MGP, sier Stenberg.