Jan Gunnar Hoff

«Syklus» (Odin '93) og «Moving» (Curling Legs '95) samt diverse turneer og festivaljobber har etablert pianisten Jan Gunnar Hoff i toppsjiktet av moderne, «naturlyrisk» norsk jazz.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Også på CD nummer tre utgjør Bjørn Kjellemyr (b) og Audun Kleive (tr/perk) kompet (med utvidet melodisk/klanglig funksjon i forhold til streit rytmisk akkompagnement), mens saksofonist Tore Brunborg og gitarist Børge Petersen-Øverleir (to spor) kompletterer bandet. Spesielt Brunborg inntar en framtredende rolle i utviklingen av Hoffs vakre komposisjoner, med myndig, reinskåret melodiføring og rike, dristige improvsasjoner. Hoff selv viser også teknisk mesterskap og kreativ styrke, og balanserer den romantiske grunntonen ved å lede an i flere rivende tutti-partier. Hoff og Kleive har produsert med disiplinert synth-bruk og god klarhet i lydbildene på denne vellykkede CD-en fra et supert band.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer