Anmeldelse: Jan Kjærstad, Berge

Jan Kjærstad stiller svært ubehagelige spørsmål, i roman som gir assosiasjoner til Utøya

En bror av Breivik?

NY ROMAN: Jan Kjærstads nye roman gir assosiasjoner til Utøya, uten å handle direkte om terroraksjonen. Foto: CHRISTIAN ROTH CHRISTENSEN
NY ROMAN: Jan Kjærstads nye roman gir assosiasjoner til Utøya, uten å handle direkte om terroraksjonen. Foto: CHRISTIAN ROTH CHRISTENSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En Arbeiderparti-politiker med familie blir funnet drept på bestialsk vis på en hytte i Nordmarka. Er det Nicolai Berge, ekskjæresten til politikerens datter, som står bak? Har det i så fall sammenheng med at Berge har blitt ekskludert fra Arbeiderpartiet? Og er han virkelig en skikkelse beslektet med Anders Behring Breivik? Disse dypt ubehagelige spørsmålene blir langsomt belyst i Jan Kjærstads roman av året.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer